Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

blokujące kulki, problem z naprawą

Recommended Posts

Pacjent, m4 SRC, mam problem z dojściem z nią do ładu, a jako że skończyły mi się pomysły piszę tutaj

generalnie nie podaje kulek, a jeśli już poda (po odepchnięciu magazynka do przodu) to kulki blokują się na kołnierzu.

nie jest to kwestia dystansera, testowane na "H" i zwykłych

testowałem póki co podmieniając gumkę (na nową g&g), komorę na nową elementa (to samo), komorę na stock A&K (też nie podaje jednak po odsunięciu komory- nie blokują się kulki na kołnierzu ale strasznie skaczą fps'y, od 230fps do 420)

po za tym wymieniłem dyszę na nową ultimate i shs- to samo, podmieniałem popychacz, głowicę cylindra. ciągle są problemy z podawaniem kulek...

jakieś pomysły?

Guest Graszczur

Po pierwsze, magi luźno siedzą w gnieździe i trzeba je dopchnąć jakby do góry i do przodu, żeby podawały. Ale widzę, że to już zauważyłeś. Zaradzimy temu poprzez podklejenie miękkiej strony rzepa w gnieździe magazynka.

Po drugie, Poldeck ostatnio grzebał w mojej M4 SRC i miał podobne problemy z podawaniem kulek jak również skoki efpeesów. Twierdził, że przyczyną tego jest za długa dysza, więc zdystansował komorę od GB jakąś podkładką. Teraz mam rzekomo stabilne ~405 fps i kulki ładnie podają

Repliki jeszcze nie dostałem, więc nie widziałem tego na swoje oczy jeszcze

Edited by Graszczur
  • 1 month later...

Mam podobny problem w replice SRC, ale akurat w ichnim HK416. Musiałem trochę rzeczy powymieniać ostatecznie w środku siedzi kompletnie inne GB, ale dysza jest stockowa. Komora HU od KA i gumka również zielona G&G. Dziś zauważyłem że dysza rusza się w górę i w dół. W momencie kiedy jest maksymalnie wysunięta można ją tak właśnie ruszyć. Problem polega na tym że dysza nie do końca wchodzi w popychacz przez co w zależności jak akurat się ułoży to albo wchodzi i strzela(stąd te skoki fps) albo się zacina.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...