Winiacz Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 A mianowicie, czy są jakieś chwyty do replik ak-47 (z kołnierzem), oprócz drewnianych i ubersuperpro tacticali? Jakaś imitacja bakelitowych? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 AK nie miały chwytu z bakelitu, więc nie da się takich dostać do replik. Są: - imitacje drewna - drewniane - czarne z jednym risem na dole i jednym na górze - w pełni orisowane. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 Mówię o pistoletowych... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Mówię o pistoletowych... Szklana kula mi dziś szwankuje, wybacz. ;) Nie, również nie ma, gdyż AK ma specyficzny kołnierz wychodzący z korpusu. Ale gdybyś go usunął, pewnie dałoby się wmontować od repliki AKM/AK 74. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 Mam cm.042 do postarzenia w wolnym czasie, ale ten chwyt blokuje wszystko. Drewno jest tak paskudnie miękkie, że przy jakikolwiek operacjach sprawia wrażenie że się załamie do środka, a samo drewna wgniata się pod paznokciem. Z reszta i tak chyba wystarczajaco dużo osób opisało te drewna. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Mam cm.042 do postarzenia w wolnym czasie, ale ten chwyt blokuje wszystko. Drewno jest tak paskudnie miękkie, że przy jakikolwiek operacjach sprawia wrażenie że się załamie do środka, a samo drewna wgniata się pod paznokciem. Z reszta i tak chyba wystarczajaco dużo osób opisało te drewna. Ale co blokuje? Ostre AK miały drewniany chwyt. Zmyj chińsky lakier i zaolejuj. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 Blokuje, bo mechanicznie jest w kiepskim stanie. Drewno na tyle miękkie, że po prostu odpadł (śruba w chwycie przeszła na wylot). A co do reszty drewien, to jaki olejem to oleić? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Tungowym. Albo szelakiem. Albo bejcą. Zależy od tego, do czego masz dostęp. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 od beta specnaz są chwyty pasujące, sam posiadam (ten mój zapłon) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts