Chili Posted May 9, 2005 Report Share Posted May 9, 2005 Kto używa, gdzie zdobywa w jakiej konfiguracji nosi ? Quote Link to post Share on other sites
madmax Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 Witam Chciałbym odświeżyć temat bo mam pewien problem. Zainteresowałem się namem i zacząłem kompletować sprzęt z tego okresu. Pzeczytałem już dużo o obydwu oporządzeniach. Wybrałem sobie konfigurację: 2 manierki 3 ładownice (oczywiście te na 20 nabojowy magazynek) cargo szelki pas 2 bandeloriery spaghetti Teraz które elementy z jakiego oporządzenia wykożystać żeby było jak najbardziej realnie (chodzi o lce i mlce). Przeczytałem że obydwa oporządzenia były bardzo "mieszane" przez żołnierzy z różnych powodów. Tak więc jaka konfiguracja będzie najbardziej realna (nie znalazłem o tym nic). Wiem troche zamieszałem :D pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 3 ładownice (oczywiście te na 20 nabojowy magazynek) Ale M56 na magazynki 20 do M16, czy M67 na te same magi? Ogolnie kwestia miksowania oporzadzenia dotyczyc moze tylko okresu po roku 1968, jesli odtwarzasz wczesniejszy okres to raczej nie (chyba, ze zamiast nylonowego M67 wrzucisz elementy oporzadzenia drugowojennego :) Patrzac na fotki po '69 to widac czesto nylonowe pokrowce na manierki albo pokrowce do przenoszenia zwinietego poncho z liner'em. Quote Link to post Share on other sites
izi Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 ...Tak więc jaka konfiguracja będzie najbardziej realna (nie znalazłem o tym nic)... Wymyśl sobie i na 99,9% będzie dobra :) W NAMie panowała spora dowolność przy konfiguracji sprzętu używanego w "terenie" i nie ma potrzeby kombinowania nad "realną konfiguracją".Jeśli już bardzo chcesz wyglądać jak jakiś konkretny GI, to weź jakieś zdjęcie i popatrz co ma na sobie. Te pokrowce do poncha(w oryginale do śpiwora), są również składnikiem modelu `67 ;) Jeśli będzie trzeba, to moge pstryknąć fotki temu ustrojstwu ;) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 Te pokrowce do poncha(w oryginale do śpiwora), są również składnikiem modelu `67 ;) Mam nadzieje, ze nie biles tu do mnie izi :) Quote Link to post Share on other sites
izi Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 Uprzedziłem tylko pytanie, które by pewnie za chwile padło ;) Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 Izi dawaj fotę, wprawdzie mam już upragnionego MSB, a w lecie z zasady śpiwora nie uzywam, ale może patrolbag wszedłby do tego pokrowca? Quote Link to post Share on other sites
madmax Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 Dzięki wszystkim. :D Ogolnie kwestia miksowania oporzadzenia dotyczyc moze tylko okresu po roku 1968, jesli odtwarzasz wczesniejszy okres to raczej nie To wiem, zapomniałem dodać że chodzi mi o okres po 67 Ale M56 na magazynki 20 do M16, czy M67 na te same magi? Właśnie wam zadałem to pytanie. :D Kiedyś się pytałem jednego gościa, (nie dopytywałem dokładnie bo dopiero niedawno złapałem na to "bakcyla") to powiedział mi że kupił wszystko jak leciało z allegro :D . Jakiś pomysł jest Dobrze to może inaczej. Może wy znawcy (nie pisze tego z ironią- żeby nie było) wiecie z czym nawaliła np. dostawa. Czego było najwięcej z nowo powstałego oporządzenia mlce? Resztę najwyżej dobiorę sam. Jeszcze jedno pytanie: Czy był zwyczaj odpruwania uszu na granaty, jak w ładownicach alice? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts