szczor777 Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Witam, Moim wcześniejszym projektem przed MG był granatnik przeciwpancerny Panzerschreck (również wykorzystywany w ash) potrzebujemy: - czas - cierpliwośc - dobre chęci Na początku trzeba było zebrac wymiary. co nie było łatwe. zdjęcia planów mogę udostępnic przez maila. - rura "spustowa" od rynny pcv. śr-90cm dł 2m do przycięcia na 164cm. (20 zł) - listewke 2cm/2,5cm/ 1 m - płaskownik szer. 2,5cm/1-2mm/dł. 60 cm - dyktę ok. 2mm szer. na 30 na 30 cm w zależności od wycinanych elementów (jak ktoś chce można pójśc na skróty i wyciąc z jakiejs sztywnej tektóry) - ok 3 tubki super glue (bądz innego podobnego kleju) - jakiś kabel ok 40 cm , najlepiej o śred. 5-7 mm - farba (w zależności jak kto chce [ja mam na kremowo z kamuflażem oliv. i brąz.]) - no i podstawowe narzędzia typu, linijka,ołówek,gumka,piłka ręczna (do drewna i metalu),pilnik do drewna,wiertarka,wiertła - jeszcze raz cierpliwośc - dobrze jest miec małe imadło - drut ocynkowany 1m / 4mm jak sie poprosi to można dostac za free w andbudzie - cieniutki płaskownik np jak u mnie z blachy szer. 0.6mm/1.5cm/ dł. 1m - taśma izolacyjna wyszło coś takiego http://img810.images...81/41440637.jpg (resztę zdjęc wrzucę niebawem) Replika strzela zwykłymi rakietkami, odpalanymi przez lont, bądz przez zapalnik elektryczny wbudowany w granatnik. w razie problemów zawsze pomoge, pozdrawiam szczur. Quote Link to post Share on other sites
kruszynaTF Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Jak byś potrzebował wymiarów pisz. Quote Link to post Share on other sites
wormadam Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 szczor777 - dobre, aczkolwiek brakuje mi tych "przetłoczonych" elementów na osłonie j.w., nadają smaczku ;) Quote Link to post Share on other sites
kruszynaTF Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Przetłoczenia nie tylko znajdują się na osłonie, ale i wzdłuż całej rury. Służą jako prowadnice dla pocisku. Quote Link to post Share on other sites
wormadam Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 @up - w porządku ,chciałem podkreślić dbałość o detale ;) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 Fajne, zawsze chciałem takiego zmontować :) Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 Widziałem i wygląda na żywca świetnie :icon_wink: Do tego dodaje super klimat podczas rozgrywki ASH. Swoją drogą to kawałki "koszyka" na wlocie rury spawałeś czy kleiłeś? Quote Link to post Share on other sites
szczor777 Posted April 18, 2013 Author Report Share Posted April 18, 2013 klejone i przykręcane były, ale teraz wykonuje nowe spawane :P pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts