80dingo08 Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 Witam. Kuzyn wrócił za granicy i przywiózł mi replikę g36c z jakiegoś darmowego straganu. Wydaję mi się, że jest to model JG. Czego brakuje i co z nią nie tak: -Brak tłumika płomieni -brak celowników mechanicznych -niebieska gumka hop up (nie wiem jakiej firmy) -lufa przyklejona do komory -brak dystansera i takiego "dynksu" uciskającego dystanser -porozrywane kable -brak niektórych śrubek -brak bezpiecznika -brak baterii i ładowarki GB 100% sprawne, raczej nierozkręcane (jest jakaś plomba) I tu pytanie. Jak w najtańszy sposób doprowadzić replikę do porządku? Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 Jak w najtańszy sposób doprowadzić replikę do porządku? Kupić brakujące części? Taniej będzie chyba je wystrugać z drewna bądź zrobić z plasteliny. Bezpiecznik olej, śrubki w metalowym, kable w elektronicznym, reszta w komisie. Quote Link to post Share on other sites
80dingo08 Posted November 29, 2012 Author Report Share Posted November 29, 2012 Tłumik, kable, śrubki i celowniki już nowe. Do komory zrobiony prowizoryczny dystanser. Ta niebieska gumka kręci dobrze. Zostają tylko piny i odmalowanie repliki. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 Podaj mi długość tych pinów, bo mam w domu masę, ale nie wiem, czy odm p5 i M4, czy również od g36. Quote Link to post Share on other sites
80dingo08 Posted November 30, 2012 Author Report Share Posted November 30, 2012 Na gniazdo magazynka jakieś 4cm a średnica jakieś 0,5cm i na front grip 4,5 cm średnica też jakies 0,5cm Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts