Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AK-74N Cyma CM.40 przestał strzelać

Recommended Posts

Witam

posiadam aktualnie kałaszka z Cymy, CM.40 i mam z nim kilka następujących problemów :

- przede wszystkim, ostatnio po wciśnięciu spustu nic się nie dzieje - słyszę tylko wycie silnika, podobne do wiertła dentystycznego. Przykręcanie i odkręcanie śruby w chwycie pistoletowym, która powinna regulować dociskanie silnika nic nie daje. Bateria oczywiście sprawna i naładowana, kabelki głośnikowe, wtyki T-Deans. Czyżby silnik się spalił, bądź padły zębatki ? Na ostatnim przeglądzie były raczej w porządku, poza skopanym podkładkowaniem

- brak semi. mam wrażenie, że ta zębatka odpowiedzialna za przeskakiwanie trybów ognia jest za nisko osadzona, przez co semi nie może zaskoczyć

- rdza na body. Giwera miała sporo otarć, i niestety zostawiłem ją raz na dwie noce w niewentylowanym garażu. Oczywiście wszystkie te miejsca się zabrązowiły, rdzę wytarłem do cna, czym to teraz pomalować ? Czy potrzebne będzie oksydowania tych miejsc ?

1. Jeśli po naciśnięciu spustu masz efekt "wiertarki" to najpewniej zmieliło zębatkę. Trzeba zerknąć do GB.

2. Rozsynchronizowały się zęby selektora. Trzeba rozłożyć replikę i poprawić synchro.

3. Normalka przy stalowym body. Albo oksyduj albo zamaluj.

UPDATE

Rozebrałem, po prostu rożnica, że jest to klon VFC. Ale mam problem - dysza jest maksymalnie wysunięta, przez co nie mogę wydostać gearboxa z komory HU i wyjąć z repliki. widocznie jak strzelałem na auto musiała zostać sprężyna rozprężona. Jak ją cofnąć ?

Twój model CM.048 jest w systemi VFC więc rozkłada się podobnie jak seria RK Boyi i kałaszki z VFC. Mogą być drobne różnice, głównie w montażu komory HU, w Boyi jest na kostce w Cymie jest przykręcona do lufy.

@Up wystarczy strzelić na SEMI.

Edited by Sedoro