rysieku070 Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 Witam mam pewne zagadanienia. Chce do swojej emki włożyć m130, wiem że to luzem wytrzymie. Ale jak to jest w wypadku m150 czy to się nie rozleci? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 Twierdzisz, że stockowa emka SRC wytrzyma M130? :D Stary, ten szkielet nawet na stockowej sprężynie pęka. Choć mój o dziwo jeszcze się trzyma Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 Powiem wiecej peka nawet na sp90 Guardera :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Znam przypadek gdzie szkielet rozsypał się na sp110 od Guardera... Ale może akurat twój okaże się wytrzymalszy... ;) Quote Link to post Share on other sites
rysieku070 Posted November 30, 2012 Author Report Share Posted November 30, 2012 No niewierze tak słabo z tym szkieletem? Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Kumpel ma HK416 od SRC. Szkielet gerboxa pekl po 6000-8000 kulek na sprezynie sp90 Guarder - replika kupiona nowa i wymiana sprezyny dokonana przez sklep. Tez bylem zdziwiony, tymbardziej ze reszta bebechow jest ok. Moze od tego czasu zrobili cos z tym gearboxem. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 (edited) Łooo, to wychodzi na to, że ja też miałem farta, skoro do tej pory na stockowej sprężynie mi nie pękł Swoją drogą wydaje mi się, że wymiana głowicy tłoka na plastikową podniesie żywotność GB, bo stockowa to metalowy młot :icon_biggrin: Ja swoją niedawno wymieniłem Edited November 30, 2012 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Wymiana glowicy napewno pomoze, odchudzil bym rowniez tlok przez nawierceni kilku otworow. Poprawi zywotnosc szkieletu i doda kilka fps. Quote Link to post Share on other sites
rysieku070 Posted November 30, 2012 Author Report Share Posted November 30, 2012 No to szczerze mówiąc jestem negatywnie zaskoczony, bo replika wcale do tanich nie nalezy, z pozoru gb wyglada masywnie, a części w nim są dobre, ale ten szkielet. Co do tej głowicy tłoka macie racje, jest ona metalowa to jak uderza to powoduje duże obciążenia zresztą to słychać po samym odgłosie strzału, w domu mam ak74 z sp120 guardera, i boreup guardera, i porównując odgłosy strzału to ak jest bardzo cichy. Ale szczerze mówiąc nie chce mi się wierzyć, że ten szkielet jest tak słaby. To musi być wina tej głowicy... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts