marcinpmi Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 witam, przeszukałem kilka stron, nie znalazłem rozwiązania, jeśli ktoś ma temat, to prosze o podesłanie linka lub danie odpowiedzi. Więc tak... mam rk-02 od boyi, body cymowskie z jakieś cm.040, dokładnie nie pamiętam, hop czerwony madbulla, gumka JBU (dokładnie taka: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=6048&name=JBU_-_Gumka_Hop_Up#!prettyPhoto ), dystanser jakiś tam ze stockowej gumki, kiedyś używałem z dlugopisu - ten sam problem, gb stock, lufa stock, tyle z techniki. Hop zacina się przy połowie, replika ogólnie straciła moc, co pewien czas kulki wariują i latają we wszystkie strony, wczoraj np strzelało mi co pewien czas tak, że kulka po prostu wyleciała z lufy z szybkością pod skos w ziemię. Jaki może być problem zacinającego się już w połowie hopa i takiego wariowania kulki? inb4 Znalazłem informacje o tym, że moglem przesmarować gumkę, jednak nawet po wyczyszczeniu jej wodą z płynem do mycia naczyń (jak to ktos podał na jednym temacie), problem się powtarza. Wyczyściłem nawet magi ze wszelkiego smaru (midy plastykowe od cymy a'la ak74). Pomysły? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Możliwe że masz za krótką dyszę i nie dostarcza wystarczająco dużo powietrza. Kup długą najlepiej SHS. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Przeczyść lufę dobrze. Zmień dystanser na jakaś miękką izolke z kabla silikonowego. Quote Link to post Share on other sites
marcinpmi Posted December 2, 2012 Author Report Share Posted December 2, 2012 Możliwe że masz za krótką dyszę i nie dostarcza wystarczająco dużo powietrza. Kup długą najlepiej SHS. sprawdziłem na moim "zapasowym" gb od cm028, dysza byla naprawdę za krótka i teraz strzela dobrze, dokaldnie nie wiem, na jaką odleglość, bo już ciemno jest i niestety sprawdzę to dopiero w piątek następny Przeczyść lufę dobrze. Zmień dystanser na jakaś miękką izolke z kabla silikonowego. lufę przeczyściłem dokładnie, sprawdzę jeszcze jak teraz będzie mi działać replika i spróbuję może pokombinować z tym dystanserem z kabla silikonowego Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts