Fertoods Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Cześć od nie dawna mam m14 (CM032A) ze sttockową gumką i póki co chciałem ją ustawić na zero tylko że posiada ona regulacje hop-up w formie pokrętła, a mi póki co zależy aby ustawić hopa na ''0'' ... Jest jakiś prostszy sposób na ustawienie tego gdyż ciągłe kręcenie i sytrzelanie przynosi rózne efekty, ponieważ raz kulka lecie w góre raz w dół bez zmieniania niczego i cięzko wyczuć ten ''środek'' . Gdyby ktoś miał sposób na dokładnie ustawienie fumki prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam! ;] * ho-up wygląda tak... http://www.airsoftretreat.com/images/reviews/AGMM14SDA/11.jpg Quote Link to post Share on other sites
bartosz8462 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 To normalne że kulka leci raz w góre a raz w dół, a gdy masz kulki słabej jakości pojawia się to częściej. Ustawienie hop-up jest proste, musisz co 2-3mm zmieniać położenie pokrętła i strzelać, aż bedzie najlepiej, jak ustalisz że jest dobrze to zostawiasz to ustawienie. Ja przynajmniej tak robie. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Pokrętło działa tak samo jak regulacja we wszystkich replikach, albo dociska albo luzuje, w jedną stronę kręcąc, nie pamiętam teraz w którą, całkowicie zmniejszysz docisk i ustawisz HU na "0". Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Zazwyczaj kręcąc do siebie (czyli w lewo patrząc frontem na pokrętło) ustawiasz na zero. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts