durrr Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Mam taki oto problem. Podczas tuningu mojej repliki (SR25 ok 650fps) został włożony mosfet GATE GDS-4005AB i do zasilania zakupiłem lipola turnigy nano-tech 11.1v 2200mAh 45-90C. Jak replika wróciła do mnie oddałem może z 70strzałów i mosfet padł. Teraz nie wiem czy ryzykować i po reklamacji mosfetu ryzykować z tym lipolem czy zakupić inny. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Mosfety gate są po prostu dupne. Strzeliła Ci dioda zernera(chyba tak nazywała sie ta dioda) zgaduję. Po jej wymianie albo zrobieniu mostka powinno działać. Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted December 6, 2012 Author Report Share Posted December 6, 2012 ok, a czy po np zmostkowaniu tego nie padnie to znów po paru minutach? Ogólnie z tego lipola nie ma co rezygnować? Myślałem że ma może za dużą wartość C. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Po zmostkowaniu nie powinno się nic więcej stać.Jak możesz to reklamuj ten mosfet a najlepiej zwróć go i zrób sam albo poproś jakiegoś serwisanta co robi takie bajery. Niestety mofety gate nie słyną z nie zawodności. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts