apache12 Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Cześc Jak mam rozkręcić replike jeżeli nie ma zwykłych śrub, tylko jest coś takiego w styl nitów?? Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Piłką do metalu? Ewentualnie młotkiem. Człowieku pomyśl przez chwilę, poszukaj poradników itd. Może są kołki, które trzeba wybić? Jeśli oczekujesz jakiejkolwiek konkretniejszej odpowiedzi na tym forum to napisz model. BTW ile masz lat? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Zacznijmy od tego-jaka replika? Tu żaden Kaszpirowski, ani inny wróżbita Maciej nie siedzi. Quote Link to post Share on other sites
sarnuch Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Podczepię się do tematu, żeby zapytać jak można odkręcić zwykłą śrubę (krzyżak) któremu ów krzyż w środku się "zerwał". Mój kolega tak skutecznie przykręcił śrubę, że przy próbie jej odkręcenia shit-metal z którego śruba była wykonana po prostu ustąpiła i używając jakiegokolwiek śrubokręta, kręcimy w miejscu, ale nie dlatego bo gwint jest zerwany, tylko środek śruby nie daje możliwości zablokowania narzędzia by cokolwiek odkręcić. Są jakieś magiczne sposoby wykręcenia tak zerwanych śrub? Quote Link to post Share on other sites
apache12 Posted December 7, 2012 Author Report Share Posted December 7, 2012 Ale tych kołków nie idzie wybić. Replika to CZ75d compact NBB firmy asg, młotkiem porządnie boje się przywalić żeby nie zniszczyć abs-u. Quote Link to post Share on other sites
apache12 Posted December 7, 2012 Author Report Share Posted December 7, 2012 Temat do zamknięcia! Quote Link to post Share on other sites
wormadam Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Jak ja lubię takie tematy :/ To napisz chociaż jak sobie z tą repliką poradziłeś, żeby ewentualnie inni też wiedzieli co i jak. Quote Link to post Share on other sites
apache12 Posted December 7, 2012 Author Report Share Posted December 7, 2012 Naprawdę mocno musiałem walnoć młotkiem i poszło. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 A wyrobioną śrubę rozwierć lekko żebyś potem mógł wykręcić kombinerkami, trochę pomyślunku ludzie... Quote Link to post Share on other sites
Zunix Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Jeżeli śrubka nie jest aż tak bardzo wyrobiona można też włożyć gumkę recepturkę lub balonik pomiędzy główkę śruby, a śrubokręt i spróbować odkręcić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts