Brootalny Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Witam, planuje zakup repliki jeep capa, jednak z tego co słyszałem niektóre z nich są żle zrobione, i nie układają się pod M1. Jaką firmę polecacie? Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 ja nie polecam zakupu od rekonstrukcja.pl trzymaj sie od dala ich jeep capow ;) Quote Link to post Share on other sites
Brootalny Posted December 14, 2012 Author Report Share Posted December 14, 2012 A jakaś konkretna firma? Quote Link to post Share on other sites
mjr_nicpon Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 (edited) A jakaś konkretna firma? Tu masz bardzo dobre http://www.paragraf2...-cap-repro.html Na rynku jest wiele pseudo jeep cap-ów o niewłaściwym kroju. Właściwe powinno wyglądać tak Na zdjęciu, po lewej repro po prawej org. Na obydwu czakach jest widoczne charakterystyczne zszycie. Wiele czapek na naszym rynku tego nie posiada co moim zdaniem je dyskwalifikuje z reko. Akurazt czapka którą Ci polecam w linku posiada właściwe zszycie, dobry krój i kolor. A jeśli masz chęci i smykałkę do igły i nici, to możesz się pobawić wymieniając plastikowy daszek na tekturkę. Pozdrawiam Edited December 15, 2012 by mjr_nicpon Quote Link to post Share on other sites
Sebek74 Posted December 25, 2012 Report Share Posted December 25, 2012 Ja zrobiłem jeszcze inaczej. Moja replika miała jakoś dziwnie duży daszek ( wystawał poza hełm około 2cm ) i była zbyt "wysoka". Zakładając hełm miałem wrażenie zbyt dużej ilości materiału na głowie. Było zbyt niewygodnie i hełm dziwnie się nosił. Wzorując się na oryginalnej przyciąłem daszek i usunąłem kawał czapki z góry. Następnie wszystko zszyłem z powrotem. Obecnie nosząc tą czapeczkę czuję że mam hełm na głowie a nie na czapce. Biorąc jednak pod uwagę jej wygląd i grubość splotu używam jej tylko w czasie naprawdę niskich temperatur. Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Wlasnie kupilem jeep capa z paragrafu... i podoba mi sie, calkiem fajnie lezy pod helmem, polecam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts