Tomala111 Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Jestem nowy na forum i nie wiedziałem gdzie wrzucić temat. Mianowicie jestem posiadaczem repliki Beretta M9 z blow back na green gas firmy asg. Chciałbym zamontować tłumik ale trzeba wymienić lufę zewnętrzną na taką z gwintem bądź zamontować na lufie adapter z gwintem. I tu moje pytanie czy się to opłaca gdyż za replikę dałem 300 zł a lufa kosztuje 170 zł...a adapter jakieś 100 zł więc nie wiem czy kupić. tłumik bym wolał bo mieszkam w mieście i ćwiczę koło takiego lasku obok osiedla i nie chcę żeby było tak słychać bo od razu się dzieciarnia zlatuje i wielka fascynacja że broń palna itd... Z góry dzięki za odpowiedzi a może znacie jakieś strony gdzie takie akcesoria są tańsze czy coś. Jeszcze raz dzięki.. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 To ten gaziak jest aż tak głośny, że dzieci wabi?? Prowizoryczne tłumiki odpadają? Quote Link to post Share on other sites
Tomala111 Posted December 14, 2012 Author Report Share Posted December 14, 2012 (edited) W sumie mógłby być prowizoryczny tłumik ale chciałem go już zrobić porządnie. I chciałem jakoś zamontować żeby był odkręcany i żeby zbytnio nie zniszczyć repliki Edited December 14, 2012 by Tomala111 Quote Link to post Share on other sites
apache12 Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Jest dosyć głośny. Jak ja z Tomkiem strzelałem z CZ75 to ogólnie te dzieci się zlatywały.Cóż poradzić że nie cały dzień się nudzą i siedzą w oknie. Więc teraz też potrzebny jest jakiś tłumik. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 No gaziak jest zdecydowanie głośniejszy od AEGa, czy nawet wiatrówki o mocnej sprężynie :D. http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=category&item=NB-PT-M92SASOB&search=category&rs=Pistol%20-%20Outer%20Barrel&catid=116&cat=804 Łącznie w granicach 300zł powinieneś się zamknąć. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 (edited) Ja zainspirowany let's play z Max Payne 3 zrobiłem sobie tłumik z plastikowej butelki i izolką obkleiłem gwint z repliką, jakiś efekt dało :) Możecie się również bardziej zagłębić, dalej od cywilizacji, zaoszczędzisz kilka złotych. #edit. Nie wiem, czy to kwestia producenta czy może blowback'u, ale moim zdaniem M92F od STTI jest w miarę cicha. Edited December 14, 2012 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
Tomala111 Posted December 15, 2012 Author Report Share Posted December 15, 2012 Ok dzięki za pomoc :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
apache12 Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 zrob z pcv ki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts