aceincase Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 (edited) Witam, zakupilem swoją pierwszą replike asg :icon_smile: Niestety, odrazu pojawił się problem - a dokładniej, gdy naciskam spust broń nie strzela, towarzyszy temu charakterystyczny dzwięk ( dosłownie jakby ''chciał, a nie mógł ). Dzwięk jest taki sam przy semi fire jak i przy auto. Mam nadzieje że to tylko jakieś moje nie douwazenie Z góry dziękuje za odpowiedź! Edited December 19, 2012 by aceincase Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Echo1 minigun? Quote Link to post Share on other sites
aceincase Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 Nie - http://www.bron.pl/shopbron/product/AIR-SOFT-GUN/Karabiny-elektryczne/Karabin-ASG-elektr.-Elite-Force-AR4S-FDE-kal.6mm/61483 Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Jeżeli masz możliwość sprawdź replikę na innej baterii, takie objawy najczęściej spowodowane są tym że silnik dostaje za mało mocy. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Jaka bateria? Ładowałeś ją? Quote Link to post Share on other sites
puszekxde Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 baterie trzeba pierwszy raz załadować z 6-8h :) więc może wina właśnie tego skoro replika jest nowa ^^ Quote Link to post Share on other sites
aceincase Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 A no to wychodzi na to, że problem rozwiązany :) Na początku nie podładowałem jej wcale, myśląc, że fabrycznie może być troche podładowana ( jak to jest z np. telefonami ). A potem podładowałem na szybko z 20 minut aby sprawdzić :) A więc zostawiam ją w spokoju na dłuższy czas :) Quote Link to post Share on other sites
aceincase Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 Okej, podładowałem ok 4 godzin, ale niestety to samo. Replika nie chce strzelać :( Mówicie, że problem lezy po stronie baterii ? Warto w ogole bawić się w reklamacje ? Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Nie ponieważ gdy się wczytasz w regulamin reklamacji jest tam piękny podpunkt co obejmuję gwarancja czyli: tylko i wyłącznie gearbox, uszkodzenia body czy niesprawna bateria nie podlegają gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
wormadam Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Miałem podobnie na standardowej baterii. Kupiłem batkę firefox'a plus ładowarkę Batimexa i problem się skończył. Jaką masz ładowarkę ? Quote Link to post Share on other sites
aceincase Posted December 20, 2012 Author Report Share Posted December 20, 2012 No właśnie, tą dołączoną do zestawu. Musze przyznać, że jest to najbardziej 'gowniana' ładowarka jaką widziałem w swoim życiu :) Jest chyba w bez firmowa. Więc chyba najlepszym rozwiązaniem bedzię kupienie nowej baterii i ładowarki prawda? Quote Link to post Share on other sites
wormadam Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Dokładnie, nowa ładowarka i dobra bateria to podstawa. Taki Batimex ma wybór ilości ogniw, prąd ładowania, funkcję rozładowywania. Ja jestem zadowolony. Co do baterii to może ktoś lepiej obeznany w temacie doradzi ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts