Then Posted December 25, 2012 Report Share Posted December 25, 2012 Nie wiem czy to problem ze spodniami, czy to wina rozmiaru ale mam taki zgryz, że jak je założę, to PCU zachowuje się, jak nie przymierzając, rurki z krokiem w środku ud. Przy klękaniu na jedno kolano czuć, że materiał się napręża i krępuje, nie można też wziąć zbyt szerokiego rozkroku. Jak je podciągnę do góry tak, że napa nad rozporkiem mam na wysokości pępka, to problem nieco zanika lecz wciąż występuje no i wtedy nogawki mają długość sensowną tlylko w przypadku butów o wysokości 8", treki z Garmonta za kostkę już są zbyt niskie (odsłonięta kostka). O kij tu chodzi, jak temu zapobiec? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted December 25, 2012 Report Share Posted December 25, 2012 Jak temu zapobiec? Wymienić na większe. O którym lvl mówisz? Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted December 25, 2012 Report Share Posted December 25, 2012 Wymień na większe. Albo jesteś bardzo chudy albo masz dziwne spodnie, skoro możesz się zapiąć aż na pępku, a spodnie przy każdej czynności są za krótkie. Jeśli masz PCU od ORCa lub Patagonii i rozmiar jest dobry, to efekt niskiego kroku jest okej ponieważ spodnie te ( L.5 jaki ja mam np) są przystosowane do noszenia bielizny termo L2 czy L1 i ten "niski krok" daje miejsce na tą bieliznę. Tak samo jest w ECWCSie L5. Mi to jednak wygląda na za małe spodenki i tyle :) Quote Link to post Share on other sites
Then Posted December 25, 2012 Author Report Share Posted December 25, 2012 To jest level 5, kopia TMC, rozmiar M, kurtka pasuje idealnie. Ogólnie jak założę je jak normalne spodnie, powiedzmy MCCUU to długość jest dobra, problem dopiero jak je podciągnę. Na pępku zwyczajnie gumki po bokach się bardziej rozciągają (nie jest luźno w żadnym wypadku). Dla porównania MCCUU kontrakt S-R kontrakt jest na styk, BDU kontrakt S-R jest idealne. Miejsce na bieliznę byłoby logiczne gdyby nie krępowało ruchów, np mogę zapomnieć o siedzącej pozycji strzeleckiej crossed/open legs. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 25, 2012 Report Share Posted December 25, 2012 Bo to chińskie Medium, zmień na większe - wszystko w temacie. I nie nosi się PCU na spodnie mundurowe a na gołe ciało lub bieliznę. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted December 25, 2012 Author Report Share Posted December 25, 2012 (edited) Znam przeznaczenie PCU, noszę dokładnie jak mówisz :icon_wink:. Może faktycznie rozmiar przymały, musiałbym dorwać kogoś z L albo kontraktem żeby porównać. Edited December 25, 2012 by Then Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts