Chomiczek Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Witam. Kupiłem niedawno replikę M4A1 od Evolution Airsoft (http://blacksword.pl/product-pol-686-Evolution-Airsoft-M4A1-Carbine-.html), wymieniona została sprężyna na 120 Guardera. Po rozpakowaniu podłączyłem baterię do ładowania, na czas zgodny ze wzorem. Po naładowaniu replika oddała ok. 10 strzałów, po których zaczęła jedynie "tykać". Po paru takich tyknięciach przestała wydawać jakiekolwiek dźwięki. Odłączyłem więc bezpiecznik i złączyłem kable ze sobą, co zaowocowało powrotem tyknięć (z włożonym bezpiecznikiem dalej nie było nawet ich). Bateria jak i ładowarka jest stockowa, dopiero w przyszłym tygodniu będę miał okazję sprawdzić replikę z mocniejszą baterią. Co może być powodem takiego zachowania repliki? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Jak sprawdzisz na lepszej baterii to będziesz wiedział co było nie tak :) Quote Link to post Share on other sites
Chomiczek Posted December 29, 2012 Author Report Share Posted December 29, 2012 Czyli jak wymienię baterię to powinno być już wszystko dobrze? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 No okaże się jak sprawdzisz. Jasnowidzem nie jestem. Jeśli wymiana akumulatora nie pomoże to będziemy dalej myśleć. Quote Link to post Share on other sites
Chomiczek Posted December 29, 2012 Author Report Share Posted December 29, 2012 Ah, dobrze. Dzięki w każdym razie. Quote Link to post Share on other sites
Chomiczek Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 Wybaczcie, że post pod postem, ale inaczej nie da rady. Jednak nie mam możliwości sprawdzenia repliki z mocniejszą batką. Ponawiam w takim razie pytanie. Miał ktoś podobnie? Odsyłać na serwis czy jednak kupić tylko nową baterię? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Tak, kup sobie baterie nowa. Wystarczy jakieś LiPo 1200mAh 7,4V. Będzie o wiele lepsze niz NiMh itp. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts