Arturro1 Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 Witam, posiadam RK-10s z gb od cymiacza 0.48 kable są lgy 1.5mm2, wtyczki t deans batka Turningy 1300mAh z roz. 25/50 C :) Chcę w tą replikę umieścić układ składający się z 2 mosfetów, i tak: szukam schematu, najlepiej z jakiegoś programu do schematów płytek drukowanych (expPCB itp.) oraz spisu części (nr katalogowe tranzystorów) ew jakieś linki, tyle co szukałem to znalazłem schematy ideowe jak polutować na pająka, a chcę mieć dość spory ładny mosfet z aktywnym hamulcem :) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
-=speedy=- Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 http://filairsoft.com/forum/showthread.php?t=52330 Tutaj jest wszystko co ci będzie potrzebne. Link to post Share on other sites
Arturro1 Posted January 2, 2013 Author Report Share Posted January 2, 2013 (edited) Dziękuje, dobrze ze jest także w przewlekanym systemie :icon_biggrin: w jakim sklepie można dziabnąć te elementy SMD ? AVT nie ma na stanie, w tme trzeba brać 800 szt :icon_biggrin: niektórych podzespołów :D farnell ? póki co ich strona nie odpowiada :icon_wink: Pozdrawiam Edited January 2, 2013 by Arturro1 Link to post Share on other sites
hindus Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 A których konkretnie nie masz? Może da dopasować zamiennik. Link to post Share on other sites
robma230 Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 Mam do was pytanie na schemacie SW-AB long 3 zabezpieczenie jest 20S-TR czyli 20 A ,a w potrzebnych elementach jest wpisany MF - RHT 650 czyli 6,5 A 2 szt. więc moje pytanie skąd ta różnica? Proszę o pilną odpowiedź. Pozdrawiam Robert Mach robertmach34@wp.pl lub skypa: robert.mach34 Link to post Share on other sites
luzak128 Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 Witam też jestem zainteresowany tym układem i byłem w miejscowym elektryku i sprzedawca nie mógł znaleźć następujących czesci ; SW-AB- long PCB MF-RHT650 Resettab Fuse P6sMBJ24CA -Diode TVS 24V proszę o pomoc czym mogę je zastąpić gg-2426413 Link to post Share on other sites
wegorz Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 (edited) Witam też jestem zainteresowany tym układem i byłem w miejscowym elektryku i sprzedawca nie mógł znaleźć następujących czesci ; SW-AB- long PCB MF-RHT650 Resettab Fuse P6sMBJ24CA -Diode TVS 24V proszę o pomoc czym mogę je zastąpić gg-2426413 bezpiecznik zawsze możesz zastąpić zworką, jeśli dopuszczasz podniesienie ryzyka spalenia czegoś, ja tych polimerowych nie mogłem zdobyć (chora przesyłka nie wchodziła w grę) więc po prostu je pominąłem, po diodę idziesz do elektronicznego i prosisz transila 30V 15A minimum. A te Reset Fusy zawsze możesz zastąpić jakimś tradycyjnym bezpiecznikiem, bo te MF to tak na prawdę termistory, płynie duży prąd to się samoogrzewają, jak są gorące to ograniczają prąd (nie ma fizycznej przerwy w obwodzie). Jak wystygną to znowu przewodzą normalnie. PS. A tą "SW-AB- long PCB" to musisz albo komuś zlecić wykonanie, albo samemu wytrawić i ponawiercać, bo to płytka na której lutujesz w/w elementy. Edited July 3, 2013 by wegorz Link to post Share on other sites
luzak128 Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 ok i kolejne pytanie czy ten układ działa 100% towo ?? jakie elementy sie grzeja najbardziej ? gdzie warto zastosować radiator?? jaka jest żywotność układu ? i od czego ona zależy ? Link to post Share on other sites
Recommended Posts