Adzio95 Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Witam Posiadam tę replikę i od pewnego czasu jedynym problemem to elektryka. Tak więc, jeżeli ktoś wie, to powinien wiedzieć, że z repliki wychodzi kabel mały Tamiya, do niego jest dołączana jakby "przedłużka", na której był chyba bezpiecznik z małym wyjściem Tamiya. Zawsze do niego podłączyłem baterie. Mój problem polega na tym, że zanika mi styk, a czasem wgl nie chce strzelić. Zrobiłem tak: 1. Podłączyłem baterie pod pierwszy wtyk wychodzący bezpośrednio z repliki, strzelając na auto poruszałem baterią w prawo, lewo i nic się nie działo. 2. Podłączyłem baterie wraz z "przedłużką" strzelając na auto i poruszając baterią wraz z kablem("przedłużką") styk zanikał, replika przerywała w strzelaniu. Wnioskując coś jest nie tak prawdopodobnie z ów "przedłużką". Moje pytanie, które się nasuwa to cy mogę podpiąć baterię bezpośrednio pod wtyk wychodzący z repliki bez użycia tej przedłużki do kolby. Wiąże mi się to wtedy ze zmodyfikowaniem kolby bo kabel byłby bardzo krótki. Chcę się upewnić, czy ten bezpiecznik tam musi być czy nie? Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Na twoim miejscu kupiłbym tą część kabla z bezpiecznikiem. Drogie nie jest a lepsze wydanie dychy-dwóch niż awaria kałasza za 400zł nie? Quote Link to post Share on other sites
Adzio95 Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 Kałach ma 2 lata ponad więc już mi to leży bo w Marcu i tak replikę nową kupuję. Już i tak pytałem kumpla i zamontowałem bezpośrednio baterię. Działa normalnie. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Złączki Tamiya lubią się rozłączać. Kup nowe kable najlepiej i pozbądź się przedłużki. Zrób z tego jednolity przewód, z przerwą na bezpiecznik. Koszt to 10zł za metr kabla plus wtyczki i trochę lutownika. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts