kostekmenel Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Witam! Ogólnie zastanawiam się nad zakupem jakiejś lepszej batki, bo niestety na 8.4 mój karabinek w zimie strzelać nie chce, no wiadomo - nimhy w zime sporo tracą. Zastanawiam się więc, czy kupić jakiegoś mocniejszego nimha, czy może lipo? Jeżeli lipo, to jakie? Konfiguracja mojej repliki: Sprężyna 130 Guarder Silnik ICS Turbo 3000 Zębatki CA/ICS Głowica Tłoka Ultimate Głowica Cylindra Systema Cylinder CA Prowadnica KingArms Mosfet Gumka G&Gz Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Ale gdzie się mieści bateria? To jest zasadnicze pytanie. Quote Link to post Share on other sites
kostekmenel Posted January 7, 2013 Author Report Share Posted January 7, 2013 Kolba - drewniana, 8.4 3000mah wchodzi na styk - jest całkiem dużo miejsca. Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Life 9.9v bądź lipo 11.1v. Nimhy sobie odpuść bo padaja na najmniejszym zimnie:) Quote Link to post Share on other sites
kostekmenel Posted January 7, 2013 Author Report Share Posted January 7, 2013 (edited) A coś więcej - ilość C? Bo na tym to się nie znam zupełnie... + Czy 11.1 nie będzie za mocna? Wolałbym nie zmielić gearboxa. Edited January 7, 2013 by kostekmenel Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Masz spręzynę m130 i ładny silniczek. Powiedz mi jeszcze jakiego masz mosfeta bo może sie grzać i on i kable jeżeli ma zbyt dużą rezystancje w stanie przewodzenia. Poza tym jak już wspominałem w kilku tematach ja osobiście jestem zwolennikiem ogniw LiFePO4 a nie LiPo ale co Ty kupisz musisz sam zdecydować:) Quote Link to post Share on other sites
kostekmenel Posted January 7, 2013 Author Report Share Posted January 7, 2013 Mosfet jaki jest, to Ci nie powiem - fakt faktem ten co go zakładał, pisał iż paść pod wpływem mocniejszej baterii nie powinien, Kable - niskooporowe. No właśnie nie chce kupić czegoś kiepskiego, dlatego właśnie prosze o pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts