LGóral Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Witam! Mam pytanie odnośnie krótkofali MaxCom wt 108, mianowicie czy gdzieś dostanę do niej headset ? Z góry dzięki za odpowiedź ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
bizon96 Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 (edited) A nie masz czasami w zestawie zestawu sluchawkowego?? Zdaje mi się, że będziesz miał problem z dostaniem dedykowanego. Jest na szczęście wyjście z tej sytuacji. Dowolny zestaw sluchawka z mikrofonem, lutownica, wtyk typu "jack" 2,5 albo 3,5mm, w zalezności który potrzebujesz. Najczęściej, patrząc od konca wtyku po kolei masz 1-mikrofon, 2-glośnik(słuchawka), 3-masa. Lutujesz kable bezpośrednio z zestawu do wtyku długości jaka ci odpowiada, a przycisku używasz w radiu aby nadawać. Radio przymocowujesz tak, aby bylo łatwo dostępne w "ferworze walki". Zestaw słuchawkowy możesz kupić tanio na ebayu. Na przyklad coś takiego: http://www.ebay.ie/i...=item3a7991366e lub też co tobie pasuje i jak nie dasz sobie rady sam, to do kumpla który ma zielone pojęcie o lutowaniu. Sam biegałem z takim zestawem na pierwszych strzelankach (WT350 i do tego komputerowe sluchawki z mikrofonem) i na prawdę bardzo dobrze spełniało swoją rolę. Niestety 0.5 wata mocy było niewystarczające. Zaletą takiego zestawu jest cena, wadą niestety to, że nie wygląda super uber zajetaktycznie i punkty lansu ma ujemne. :icon_lol: Edited January 13, 2013 by bizon96 Quote Link to post Share on other sites
LGóral Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 (edited) Dzięki za odpowiedź :icon_wink: Miałem zestaw słuchawkowy ale z czasem się popsuł :( Trzeba będzie kupić zestaw słuchawkowy i lutować :icon_wink: Edited March 3, 2013 by LGóral Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts