korpus Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Witam Czy lepszym zakupem będzie komplet wz.93 rip stop kontraktowego czy helikonowego? Który z helikonowych wz'tek to rip-stop? Są różne wersje, na zdjęciach dokładnie nie widać, a opisy pozostawiają wiele do życzenia. Także, proszę o wyrozumiałość i wytłumaczenie czy lepszy będzie kontraktowy rip stop czy helikonowy. Przez rok używałem bawełniaka i wolę rip-stopa. A żeby nie trzeba było szukać to tu są rodzaje tych wz'tek helikonowych: http://www.specshop.pl/advanced_search_result.php?keywords=Pantera&categories_id=61&inc_subcat=1&manufacturers_id=127&pfrom=&pto=&dfrom=&dto=&x=51&y=15 Link to post Share on other sites
Krave Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Nie żeby coś, ale w opisach są informacje, które poszukujesz. Link to post Share on other sites
korpus Posted January 9, 2013 Author Report Share Posted January 9, 2013 Niby pisze, ale wolę mieć pewność. A względem kontraktowego? Jak to się ma? Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 Ale jaką wolisz mieć pewność? Nasza opinia tutaj ma być wiarygodniejsza niż opis w sklepie, szczególnie gdy pytasz tylko o splot materiału? :icon_neutral2: Co do wyboru - pomijając subiektywne odczucia, różnica leżeć będzie głównie w kroju. Jeśli wolisz SFU/CPU to bierz Helikona, jeśli wolisz takie tradycyjne "BDU", to bierz kontrakt... Jakościowo generalnie i to i to jest bardzo zbliżone. Link to post Share on other sites
korpus Posted January 9, 2013 Author Report Share Posted January 9, 2013 Nie pytam tylko o splot materiału, ale również o wytrzymałość. A co lepsze pod względem subiektywnych opinii? A czy w miarę dobrze będzie wyglądał olive polar ze spodniami wz.93 i kamizelką w wz.93, czy może lepiej kupić cały mundur? Link to post Share on other sites
Ombre Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 Wiadomo, lepiej wygląda cały mundur i jak dla mnie jest to praktyczniejsze ze względu na to, że w bluzie masz kilka na prawdę przydatnych kieszeni. Oczywiście polarek też nie będzie zły, lecz tak jak mówię - bluza praktyczniejsza, wytrzymalsza i lepiej maskuje :) Osobiście prawie 2 lata biegałem w kontraktowym firmy KAMA (rip-stop) i mogę śmiało powiedzieć że to dobry mundur. Nie jest w nim jakoś strasznie gorąco w lato, krój wygodny, kieszeni pod dostatkiem. Link to post Share on other sites
korpus Posted January 9, 2013 Author Report Share Posted January 9, 2013 Ok dziękuję za odpowiedzi, temat można zamknąć. A względem wyboru-będzie to kontrakt. Link to post Share on other sites
Recommended Posts