akakak Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 (edited) Witam, mam taki oto problem - posiadam Tm ak47, tuning SHS, motor stock.. I teraz tu się zaczynają moje problemy, otóż gb na 8.4 pociągnie może z 10 strzałów na singlu i potem 'aku pada', podłączyłem 9.6 - pociągnęło z 50 kulek na full auto, i po tym można było odczuć znaczny spadek mocy tudzież rofu, który nie zatrzymuje się ale spada aż do momentu gdzie aku nie jest wstanie podciągną springa.. Po tym testowałem aku na cymkowym gb i działał świetnie. Testowałem kilka batek na tym gb, i wszystkie taki sam wynik - po kilku/nastu kulkach siada, lecz po przełożeniu do jakiegokolwiek innego gb - aku działa super. Więc już wiemy że to nie wina aku.. Ale dalej? macie jakieś pomysły? Bo ja nie, zupełnie pustka.. Nie wiem, kable? Czy coś w środku? Pozdro. @Edit: Spring to m110, tłok wszystkie zęby metal. Edited January 10, 2013 by akakak Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 (edited) Ja miałem podobne obiawy, gdy GB był zbyt ciasno spodkładkowany. Edited January 10, 2013 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
crash_atf Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Miałem taki problem w m4. Bateria naładowana ładowarka mikroprocesorową. 9,6 firefox 2000mAh. Po oddaniu kilku strzałów padała batka. Przyczyną była przecięta izolacja na kablu przez co powstało przebicie na korpus co skutkowało zwarciem i natychmiastowym rozładowaniem batki. Na innych bateriach było to samo kilka strzałów i kaplica. Przez to straciłem baterie która juz jest nie do odratowania. Wymieniłem okablowanie całe na 1,5 mm2 nowa bateria i wszystko działa jak się należy. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts