Gruszkin Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Witam Mam pytanie - jak poprawny do rekonstrukcji Armii Czerwonej byłby ten szynel http://sklep-arsenal.pl/plaszcze/plaszcz_szynel_sukienny_piechoty_carski_pruski.html ? Ewentualnie jakie zabiegi musiałbym wykonać by nadawał się do rekonstrukcji ( nie stylizacji ), lub gdzie mogę kupić lepszy? Quote Link to post Share on other sites
Uada Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 (edited) Ten ma zły kolor i inne kieszenie, a poprawka kieszeni tak, żeby nie było widać to ciężka sprawa. Prawilny jest taki, ten akurat obszyty na piechotę od 1943 roku, w kolroze tzw. kawy z mlekiem: A tu drugi, ciemniejszy, obszyty na okres powiedzmy do 1941 roku: Przy czym te w kolorze kawy z mlekiem są bardziej koszerne, ale u nas raczej nieosiąglane; na wschodzie można znaleźć, jeno cena oscyluje w okolicach 500 złotych. Ciemniejszy można kupić od czasu do czasu na alledrogo, tylko trzeba trafić na dobry rozmiar. Ja swój 48-4 (180cm, normalna budowa ciała) zanabyłem za jedyne 90 złotych :icon_smile: Edited January 14, 2013 by Uada Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts