dr Ziolo Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Witam! Mam następujący problem: Podczas strzelania w jednym z dwóch magów po paru kulkach magazynek przestaje podawać kulki. Zaczyna znów po dociśnięciu go do gniazda. Wiecie co może być przyczyną i rozwiązaniem problemu? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 (edited) Miałem tak w swojej emce, ale nie wiem czy to samo u ciebie. U mnie było tak, że magazynek miał luzy w gnieździe przód-tył. Więc dociśnięcie maga w górę do komory=dociśnięcie do przodu. W każdym razie rozwiązaniem problemu było doklejenie samoprzylepnej miękkiej strony rzepa w gnieździe magazynka. Z tyłu, od strony spustu, w tym takim rowku charakterystycznym. Luzów już nie ma, magi wchodzą BARDZO ciasno, ale przynajmniej ładnie podają. Edited January 17, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 17, 2013 Author Report Share Posted January 17, 2013 Hmm... A czy zamiast rzepu CTI byłaby równie dobra? Dodam, że mam też 2 Hi-Capy (1 oryginał BOYI z repliką był, a drugikiedyś dokupiłem, MADE IN CHINA) W Boyiowskim podaje, może nie jakoś wspaniale, ale to może przez to jak go traktuję, a no name podaje jak mu się chce. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 (edited) Hmm... A czy zamiast rzepu CTI byłaby równie dobra? Podejrzewam, że będzie się rwać i strzępić. No i za cienka, kilka warstw byś musiał kupić. Rzep samoprzylepny dostaniesz chyba w każdej pasmanterii. Kupujesz kawałek 20mm x 200 mm. Grosze. Najpierw to ty sprawdź, czy to faktycznie jest kwestia tych luzów przód-tył. Edited January 17, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 17, 2013 Author Report Share Posted January 17, 2013 Przed chwilą trochę macałem i wychodzi na to, że ten otwór w komorze hopa, który pożera kulki może być za krótki i po prosty nie dosysa się do tego zaczepu (?) blokującego kulki w magu w celu uwolnienia ich. Dlatego muszę dociskać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts