Obi-Wan Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 Na Azteko kuszą niską ceną http://azteko.pl/daytac-karabinek-combat-series-aeg04-145-z-szynami-ris-p-11985.html Quote Link to post Share on other sites
grom83 Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 Ok roku temu pojawił się problem, którego rozwiązaniem okazało się wyczyszczenie gb i nasmarowanie go od nowa. Zmieniona jakiś czas temu bateria na lipo 11,1. Doszły także zmiany wizualne. Miesiąc temu chronowana i fps na poziomie średnio ok 380 fps. Wszystko działa do dnia dzisiejszego bez większych problemów. Ja nie żałuję ani jednego grosza wydanego na replikę. Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted January 18, 2017 Report Share Posted January 18, 2017 Panowie, jak przedstawia się sprawa z korpusem w Dytacach? Czy jest dobrej jakości? (materiał, spasowanie, malowanie - chodzi mi o wersję klasyczną bez naniesionego camo) Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 Długo wahałem się pomiędzy EA a DYTAC i ostatecznie skusiłem się promocją na Asgshopie. Zakupiłem klasyczny model Combat Series M4A1 14.5. Szybkie pierwsze wrażenia: Ładny aluminiowy korpus, przyjemne matowe malowanie. Spasowanie na przyzwoitym poziomie choć nie obyło się bez przypadłości większości eMek czyli dosyć luźno siedzący magazynek czy lekko chyboczący się chwyt przedni (klasyczny z tworzywa). Kolba siedzi dosyć ciasno i nieznacznie pracuje gdy rozłoży się ją całkowicie. To co cieszy to oryginalne oznaczenia VLTOR (których jest tam swoją drogą całkiem sporo - po obu stronach kolby, na gumowej stopce kolby, na obydwu zaślepkach komór do przechowywania drobnych rzeczy oraz na blokadzie pozycji) Sama kolba wykonana z porządnego tworzywa. Miejsce na baterię w prowadnicy kolby, co znacznie ogranicza wybór pakietów albo zmusza do wymiany samej kolby. Mi sklep doradził batkę 7.4 Lipo 1100 produkcji Nuprola. Przy chowaniu baterii trzeba się lekko nagimnastykować ale dzięki jej kompaktowym rozmiarom można bez problemu składać kolbę do końca. Ogólnie na pierwszy rzut oka replika sprawia bardzo pozytywne wrażenie. (nie miałem zbyt wielu eMek ale mając porównanie np z M4 produkcji LCT, które od razu raziło mnie malowaniem i świecącym materiałem plastików a przez to wrażeniem zabawkowości, DYTAC jawi się jako naprawdę porządny sprzęt - AMOEBY nie porównuję bo to zupełnie inna para kaloszy) Reasumując, jestem zadowolony z zakupu (zwłaszcza, że w promocji kosztowała poniżej 700zł). Teraz czekam żeby zobaczyć jak sprawdzi się w polu (testowo przestrzelałem w piwnicy ale na razie nie ma sensu się o tym rozpisywać, poza tym, że ma dobrą kulturę pracy i na kulkach 0.20g osiąga w miarę stabilne 400FPS) Dobra baza pod przyszłe zakupy (optyka, front etc.) Quote Link to post Share on other sites
grom83 Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Magazynki polecam mid'y też Dytaca. Siedzą w gnieździe o wiele lepiej i dobrze podają. Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Na ten moment są ciężko osiągalne. A tak przy okazji testowałeś kompatybilność magazynków innych firm? Quote Link to post Share on other sites
Pan Jajeczko Posted July 3, 2017 Report Share Posted July 3, 2017 (edited) Na ten moment są ciężko osiągalne. A tak przy okazji testowałeś kompatybilność magazynków innych firm? Mam od niedawna M4 Combat Series z chwytem URX 4 10,5" chyba jak się nie mylę. Wchodzą i podają magi od Specny ale z oporem. Zamówiłem midy od Modify to w najbliższym czasie dam znać. PS: Na Gunfire są sprzedawane pod marką Evolution Airsoft. Link: https://gunfire.pl/product-pol-1152215291-Repika-Karabinka-MK1-SMR-10-Lone-Star-Edition.html Edited July 3, 2017 by Pan Jajeczko Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts