trzesniaczek Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Cześć,mam problem z akumulatorem dostałem go razem z karabinkiem ASG Galaxy G.5 w zestawie.Na początku myślałem że z repliką coś nie tak więc poszedłem do serwisu gdzie facet podłączył replikę do innego akumulatora i normalnie strzelała..powiedział że prawdopodobnie popierdzielił się akumulator bo za długo ładowałem czy zamroziłem i trzeba kupic nowy.Niestety nigdzie w necie nie mogę znaleźć dostępnego akumulatora o tych parametrach(dodając że kompletnie nie znam się na elektryczności).Oto parametry akumulatora : CP Ni-MH 7x2/3A1100mAh 8.4 V(typ stick).Stąd moje pytania : Czy mam dalej szukać czy mogę kupić inny akumulator aby wszystko było git a jeśli tak,to jaki ? Dodaję że posiadam jakąś tam zwykłą chińską ładowarkę : HJ-CE-084300 INPUT :AC 230-40V~50Hz OUTPOUT :DC 8.4 V-300mA. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Zanim bym pakiet nowy kupił,sprawdziłbym go na jakiejś dobrej ładowarce mikroprocesorowej.Możliwe,że twoja ładowarka wyzionęła ducha,i baterii ci nie ładuje. Jeżeli twoja replika to mp5k,to wchodzą tam powszechnie znane nam sticki 8.4,czyli baterie tego typu http://gunfire.pl/product-pol-1152198336-Akumulator-NiMH-8-4V-1600mAh-STICK.html Quote Link to post Share on other sites
trzesniaczek Posted January 31, 2013 Author Report Share Posted January 31, 2013 (edited) Rozumiem, że jak włożę do karabinka akumulator z 1600 mAh to nie wynikną żadne niemiłe konsekwencje - nic się nie zepsuje? Edited January 31, 2013 by seger Wulgaryzmy! Quote Link to post Share on other sites
WawelUS Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 rozumiem,że jak włożę do karabinka akumulator z 1600 mAh to nie wynikną żadne niemiłe konsekwencje - nic sie nie zepsuje ? Niee, wszystko będzie ok. Pojemność tego typu akumulatorów nie gra roli :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
trzesniaczek Posted January 31, 2013 Author Report Share Posted January 31, 2013 Dzięki wielkie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts