Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z ładowarką po wymianie wtyków

Recommended Posts

Witam

Mam problem z ładowaniem mojej baterii stockowa 8.4v od cymy. Po wymianie wtyków na t connectory, ładowarka nie ładowała wogóle nie dawała oznak życia, więc porzyczyłem od kumpla tą samą ładowarkę przelutowałem wtyki i dalej nic. Jaka może być przyczyna nie ładowania tej baterii. Bateria działała po podpięciu do repliki.

Z góry dzięki za pomoc i pozdro :icon_wink:

Edited by Pozytywny11

Też obstawiam błędną polaryzację albo źle zlutowane przewody (może jakieś zwarcie było i bezpiecznik poszedł?). Najlepiej jakbyś miał miernik (woltomierz) i sprawdził czy na wyjściu z ładowarki w ogóle jest napięcie. Sprawdź też koniecznie polaryzację wtyku w ładowarce.

Na wiatraku od kompa.... zapewne ładowarka ,którą dostałeś w zestawie? Jak ona daje prąd rzędu 200mA to wcale mnie nie dziwi ,że wiatraczek od kompa nie działa, pożycz od kogoś miernik i sprawdź porządnie jakie jest napięcie na wyjściu ładowarki, żeby sprawdzić prąd musisz wpiąć ładowarkę szeregowo w układ, nie będę Ci objaśniał w jaki sposób to zrobić, poszukasz u wujka google on Ci na pewno powie :)