Pozytywny11 Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 (edited) Witam Mam problem z ładowaniem mojej baterii stockowa 8.4v od cymy. Po wymianie wtyków na t connectory, ładowarka nie ładowała wogóle nie dawała oznak życia, więc porzyczyłem od kumpla tą samą ładowarkę przelutowałem wtyki i dalej nic. Jaka może być przyczyna nie ładowania tej baterii. Bateria działała po podpięciu do repliki. Z góry dzięki za pomoc i pozdro :icon_wink: Edited January 31, 2013 by Pozytywny11 Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Jeżeli w replice batka działa, to musisz coś mieć z ładowarką. Albo sama ładowarka jest uszkodzona, albo coś z kablem/wtykiem jest nie tak. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Jest w ogóle styk ? Może błędna polaryzacja? Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Też obstawiam błędną polaryzację albo źle zlutowane przewody (może jakieś zwarcie było i bezpiecznik poszedł?). Najlepiej jakbyś miał miernik (woltomierz) i sprawdził czy na wyjściu z ładowarki w ogóle jest napięcie. Sprawdź też koniecznie polaryzację wtyku w ładowarce. Quote Link to post Share on other sites
Pozytywny11 Posted February 1, 2013 Author Report Share Posted February 1, 2013 (edited) Sprawdziłem napięcie na wentylatorze od kompa obydwie ładowarki, nie ruszyło, co do polaryzacji, nie wiem co to jest i jak to sprawdzić. Stawiaj przecinki tam gdzie trzeba bo nie da się tego czytać! - Seger. Edited February 1, 2013 by seger Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Czy nie masz zamienionego plusa i minusa. Quote Link to post Share on other sites
Lagodkin Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Na wiatraku od kompa.... zapewne ładowarka ,którą dostałeś w zestawie? Jak ona daje prąd rzędu 200mA to wcale mnie nie dziwi ,że wiatraczek od kompa nie działa, pożycz od kogoś miernik i sprawdź porządnie jakie jest napięcie na wyjściu ładowarki, żeby sprawdzić prąd musisz wpiąć ładowarkę szeregowo w układ, nie będę Ci objaśniał w jaki sposób to zrobić, poszukasz u wujka google on Ci na pewno powie :) Quote Link to post Share on other sites
Pozytywny11 Posted February 2, 2013 Author Report Share Posted February 2, 2013 Dzięki za pomoc dzisiaj się tym zajmę ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts