sunsao Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 (edited) Witam! Strzelałem sobie dziś moją repliką na sucho (z 20 strzałów) by sprawdzić stan baterii - :icon_eek: Jednak stało się coś dziwnego. Gdy wydawałem strzały (bez włożonego magazynka) czuć zapach spalenizny, albo jakby zwarcia. Zapach dochodzi z tamtąd gdzie wkłada się magazynek albo z rączki korpusu ( tam gdzie trzyma się broń prawą ręką, gdzie jest śruba do reg silnika). Z bronią nic nie grzebałem, prócz tego, że po ostatniej strzelance wyciągnąłem bezpiecznik od baterii i strzelałem bez, ponieważ się zbił. Teraz bateria jakby "padła" (ładuje w tym momencie) i karabin nie strzela. Co mogło się stać? Skąd ten zapach spalenizny? Mogę strzelać się bez bezpiecznika? ( w normalnych warunkach, bez piachu, wody itd, bez katowania po kilka godzin i kilka tys. kulek) #edit. Podładowałem kilka minut bate w celu sprawdzenia czy działa, replika strzela. Więc z baterią jest ok. Edited February 1, 2013 by sunsao Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Rozbierz replikę, zobacz czy kable nie są gdzieś uszkodzone. Możesz spokojnie strzelać bez bezpiecznika (według mnie bezpiecznik jest rzeczą zupełnie nie potrzebną). Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Nie rozbieraj repliki, to że wyjąłeś bezpiecznik to bardzo dobrze. Czuć spaleniznę lecz o niczym to nie świadczy, po prostu wcześniej jej nie poczułeś. Jeśli replika w miarę nowa to podejrzewam ze silnik się dociera na szczotkach :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts