lewastian26 Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Witam zamierzam kupić 10 midów cymy z taiwangun.com . Te do serii akm na 150kulek. Czy one są dobre tzn. czy opłaca się je kupić tak aby postrzelać. Proszę o wasze opinie Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Używałem midów cymy z cm.028, teraz używam midów z cm.049SD6 (krótkich, i długich). Do tej pory nie zdażyło mi się ani jedno zacięcie w magazynkach cymy, ani nawet puste strzały na bateriach LiPo. W porównaniu nawet do magów CA (do sr-25) spisują się doskonale, i są przy tym tanie. Cyma robi tak dobre repliki, jak i magazynki - nic tylko brać. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 Kałachowskie są w porządku. W środku mają miejsce żeby je dociążyć, więc idealne dla wagowych masochistów. Quote Link to post Share on other sites
Rybowsky Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 Od ponad pół roku używam Cymowskich midów do AK 74 i muszę powiedzieć, że są bardzo fajne. Na kulkach Guardera zacięcia zdarzają mi się bardzo rzadko. Polecam :icon_biggrin:. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 Fajne, u mnie 2 sprawiaja problemy jak maja za dużo kulek naładowanych, to tyle Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 Jak siedzą w gnieździe? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 W cymach dobrze, w boyi lekko podpiłować zaczep. Quote Link to post Share on other sites
lewastian26 Posted February 7, 2013 Author Report Share Posted February 7, 2013 OK dzięki za opinie. Zamówiłem 12,jutro będą mam nadzieje że każdy będzie działał i tak nie będę ładował do końca max 80kulek. Pozdrawiam lewastian26 Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 No właśnie ja też planuję kupić mid capa.Ale jak czytałem to i dużo osób za jak i przeciw. Może ktoś powiedzieć na jakich kulkach je testował bo chyba to kluczowa sprawa. Ja używam gunfire rocket więc raczej słabej jakości. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Dodam jeden sprzeciw, w cymkach strasznie łatwo jest ułamać zęba. Już 3 rozwaliłem, dla przykładu starsze waffle trzymają się nieco dłużej bez strat. Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 A co sądzicie o midach metalowych do Ak 74 na 125 kulek - warto? Quote Link to post Share on other sites
lewastian26 Posted February 17, 2013 Author Report Share Posted February 17, 2013 Te to są przesady po pierwsze nie estetycznie wyglądają a po drugie nie mam z nimi dobrego doświadczenia. Kolega kupił dwa na próbę i szczerze to nie podały ani jednej kulki wyleciały dwie i trzeba było postukać i kolejne dwie Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Bo te midy chłamu nie trawią ;) Mają być kulki a nie kwadraciaki. W moich midach nie są tolerowane żadne P&J, Racketsy czy nawet Guardery. G&G, KA czy Madbulle są podawane bez jakiejkolwiek zacinki. Nigdy ich nie smarowałem. BTW. trzeba pamiętać, ze cyma robi midy w standardzie TM. Żeby pasowały do cym 40 45 48 niestety trzeba je podpiłowywać. Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 To czemu nie zrobią do 04x. A jeszcze pytanko czy midy maga będą pasować i będą lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Żeby nie zakładać nowego tematu spytam czy te magazynki będą pasować do RK-01W (AKS 74U) pod względem koszerności czy lepsze są bakelitowe no i jak z jakością tych magazynków cymy bo nigdzie nie mogę znaleźć jakiejś dłuższej wypowiedzi na temat tych metalowych magów do AK od cymy. Quote Link to post Share on other sites
RalphPL Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Do Boyia być może będziesz musiał spiłować tylni zaczep. Ja w RK-01 SW musiałem delikatnie podpiłowywać, ale widziałem też ludzi którzy twierdzili że im do RK-01W wchodziły bez piłowania. Magazynek pod względem koszerności bardziej do Tantala i Onyksa niż do czystej 74U, ale to i tak bardziej koszerne niż używanie magów do 47, a dodatkowo zaczepy wytrzymalsze bo metalowe (w plastikowym midach Cymy zdarza sie że łamą się zaczepy jak się z nimi nie obchodzisz grzecznie). Co do jakości to dopóki wsadzisz w nie dobre kulki to będą chodziły bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts