sebazdy1526 Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 Witam, chciałbym was zapytać co może być problemem w mojej replice M16A4. A więc replika co kilka strzałów się zacina tzn. taki odglos jakby się zębatka urwała. Potem strzela 20 kulek i znów. Trochę poruszam zmianą trybu postrzelam i jest znów ok. Na sucho tak samo. Wie ktoś co może być przyczyną? I ewentualnie można to samemu zrobić? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Na innej baterii próbowałeś? Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Sprawdź czy nie masz przetartych kabli. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 (edited) A więc replika co kilka strzałów się zacina tzn. taki odglos jakby się zębatka urwała. Potem strzela 20 kulek i znów. Jeżeli jest tak jak napisałeś, to jedynym sensownym wytłumaczeniem jest zła regulacja docisku silnika. Jeżeli to nie to, to jest taka opcja, że zebatka co jakiś czas przeskakuje na zębach tłoka, ponieważ kulki zostają w lufie. Z tym, że objawem tego było by plucie kulkami na kilka metrów lub strzały dwiema lub więcej kulkami. Ale bazując na tych informacjach co podałeś obstawiałbym to pierwsze. Dokręcaj delikatnie śrubę w chwycie tam gdzie silnik i zobacz czy przyniesie to efekty. Edited February 14, 2013 by tred211 Quote Link to post Share on other sites
sebazdy1526 Posted February 18, 2013 Author Report Share Posted February 18, 2013 (edited) Dzięki wszystkim za pomoc, napewno wypróbuję wszystkie pomysły. Zapomniałem dodać że teraz wogóle nie strzela. Tydzień temu nie wiedziałem do czego jest ta śruba pod silnikiem i ją dokręciłem na chama:D Edited February 18, 2013 by sebazdy1526 Quote Link to post Share on other sites
sebazdy1526 Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Problem rozwiązany:D chodziło o tą śrubę od silnika:D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts