MasterGos Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Witam, chciał bym dobrze ulokować moje pieniądze :icon_smile: . Od dawna marzył mi się beryl ale obecnie jest dostępny w dość słonej cenie 1850 zł. Przeglądając capri natrafiłem na tą replikę: http://www.asg.com.p...o_GG,p,2051.php Wygląda zacnie i kusi stalowością. W temacie o niej również nie dopatrzyłem się jakiś większych narzekań. 1) Co się bardziej opłaca, co jest lepszą inwestycją? 2) Czy w przypadku repliki G&G jest możliwe bezbolesne przejście na m120 by podwyższyć fps do ~400 ? Z góry dziękuje za odpowiedzi :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 1. Poczytaj wątek o Berylu Aresa; 2. Tak. Quote Link to post Share on other sites
kamera Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Master- nie ma jednej odpowiedzi na twoje pytanie i musisz pamiętać, że wszystko co tu przeczytasz albo będzie stronnicze albo będzie wyssanymi z palca konfabulacjami. Więc licz się z tym, że otwierając ten temat możesz sobie utrudnić zadanie. Ja posiadam beryla i posiadałem repliki już praktycznie wszystkich innych uznanych producentów od pierwszych M4 z TM po Systemy PTW. Co do jakości G&G powiem tak przed ostatnią repliką która zakupiłęm było m14 z G&G i co chwila były z nim problemy. Jakość wykonania i odwzrowoania części metalowych pierwy sort, ale cała reszta była co najwyżej kiepska. Wszystkie znane mi repliki AKMSów cierpią na syndrom albo notorycznie luzujących się albo łamiących kolb i z tym musisz się liczyć. Mechanicznie pewnie jest to to samo co w każdym G&G do m120 i bateri 9.6 nie trza nic zmieniac poza gumką i oczywiście sprężyną. Późniejszy tuning to już większe inwestycje. Beryl jest solidny i można nim doły kopać. Przy m130 nie trza nic prócz li-po 11, gumki i u niektórych silnika. Cena jest przegięta ale za to masz replikę na lata. Jednakże jeżeli za półroku będziesz chciał ją sprzedać strata wartości będzie potężna. Resztę wad znajdziesz w temacie beryla gdzie opisałem ostantnio swoje perypetie. Ja mogę replikę polecić o ile będziesz miał do niej cierpliwość i będziesz się liczył z ograniczoną dostępnością cześcic i serwisów. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Wszystkie znane mi repliki AKMSów cierpią na syndrom albo notorycznie luzujących się albo łamiących kolb i z tym musisz się liczyć. Co do tych luzów... Nie tylko repliki ; ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts