Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kilka pytań odnośnie AUG A1 JG

Recommended Posts

Witam, swoja replikę kupiłem w jesieni 2012, czyli bardzo niedawno. Co tydzień była na strzelance, ale niestety ostatnio coś się stało podczas zwykłego strzelania do celu na podwórku... Gearbox wydaje po strzale dźwięk cofania się wszystkiego w środku z powortem do tyłu. Dźwięk ten rozpoznałem na filmiku w temacie o zepsutym anti-reversalu:

. No identyko, jak dostanie za mało prądu to wgl nie strzeli i cofnie się, no i bierze po 2 kulki, albo i więcej. Przyczyna już więc znana. Nigdy skubańca nie rozkręcałem i wkrótce składam reklamacje na gf. W zwiąku z tym ( i nie tylko) mam parę pytań.

Chce wymienić gumkę hop-up na Systeme Energy, skoro replika będzie już w serwisie. Chcę też wymienić styki na T-deansy, bo wkrótce zamawiam li-po.

1. Czy ta bateria będzie dobra? Znaczy być, będzie, ale czy jest coś wydajniejszego/lepszego w tym rozmiarze, (do AUGa za wiele batek nie wejdzie), i tej cenie?

2. Co jeszcze w replice przy okazji wymienić/zrobić?

3. Nie chcę inwestować 150 zł i więcej w precke, która nie da mi dużej poprawy osiągów, a może jednak warto?

1. Jak dobrze się z tą baterią pobawisz i wywalisz bezpiecznik to wejdzie lekko. Nic nie zniszczy będziesz miał trochę lepszy rof.

2. Nie tyle co wymienić ale zrobić czary mary i doszczelnić co się da. Możesz zmienić jeszcze dyszę i ewentualnie sprężynę na 110.

3. Co do lufy warto. Ja mam od 2 lat lufę systemy i skupienie jest jak najbardziej zadowalające. Przy 450 fps, na tej lufie miałem zasięg 70 metrów. Celnych.

A co do anty reversala, to pewnie cholerstwo po prostu się rozpadło albo coś jest nie tak ze sprężynką. Lepiej do wymień, bo mogą ci od tego pójść zębatki.

Sam mialem problem z antirevrsalem. Po prostu pekla mi sprezynka i po skonczeniu strzelania seria bylo takie "ziuu":) i bralo dwie kulki. wymienilem to bez problemu cena to jakies 50 gr za sama sprezynke. wyciagnij gerabox z body odkrec silnik i powinienes zobaczyc czy to antirevesal.