Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Nieszczelność w cylindrze BU Guardera - brak strzykawki

Recommended Posts

Witam!

Mam problem z owym cylindrem. Otóż posiadam z zestawu BU głowicę tłoka Guardera oraz osobno dokupioną głowicę tłoka ProTech. Obie nie dają mi efektu strzykawki. Chodzą luźno w cylindrze jak chcą. Teraz pytanie - szukać oringa, nowego cylindra czy rozwiązanie może być zupełnie inne?

Naciągnij o-ring na cylinder, podgrzej zapalniczką, tak porządnie i zostaw tak do następnego dnia, niech sobie stygnie i postoi, a drugiego dnia będziesz miał szczelność jaka nie śniła się nawet najstarszym indianinom :D ja po takim zabiegu już pół roku mam zajebistą szczelność za każdym razem jak rozkręcę karabin.

U znajomego w BU była strzykawka a miał 440 fps na M120, więc jednak nie do końca. Jest jednak w tym ziarenko prawdy, już przerabiałem ten problem w moim SWD A&K. Replika była tak szczelna, że powietrze nie nadążało uciec przez dysze i otwory wentylacyjne, przez co zwalniał tłok i fpsy spadały. Choć teoretycznie nie powinno mieć to wpływu, to jednak miało ;) Zobacze później jeszcze u siebie na chrono jak dorwe.