Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika nie wystrzeliwuje kulek.

Recommended Posts

Witam, coś zepsuło się w mojej replicę, ale nie mogę stwierdzić co. Sprawdziłem magazynek - podaje kulki, akumulator jest naładowany. Dźwięk jaki wydaje replika przy strzale jest taki sam. Co mogło się zepsuć? Może to być zapchana lufa? (ostatnio użyłem słabszych kulek. Wiem, że nie powinienem, ale nie zauważyłem, żeby jakoś odbiegały od normy), chociaż możliwe, że to właśnie to... Więc jeśli zapchała się lufa, to jak mogę sprawdzić czy jest tam kulka i ewentualnie jak ją wyciągnąć nie mając wyciora?

Hello, słuchaj musisz rozebrac replike do tego stanu zeby muc wyciągnac lufe. Jak ja wyciągniesz to popatrz do srodka czy przechodzi swiatło jezeli nie to lufa jest czyms zapchana a wyciagnac ja mozesz różnymi zeczami np jakims patykiem czym kolwiek co długie i twarde, żeby ci kolejna rzecz w srodku nie została mysle ze pomogłem :icon_smile:.

Edited by Prokowal

Aby sprawdzić czy lufa jest zatkana, nie trzeba demontować repliki. Zaświeć latarką do komory hop-up. Tam którędy wchodzą kulki.

Jeśli będzie widać światło od przodu..... Ale wątpię aby to było przyczyna. Jak lufa się zatka to dźwięk "wystrzału" jest inny.

Możliwości jest wiele. Od za bardzo podkręconego hop-up do awarii w gearboxie.

*Źle napisałem... Kulki wchodzą do repliki (przynajmniej do tej dziury, która znajduje się nad magazynkiem), ale replika ich nie wystrzeliwuje, dźwięk czasem jest normalny, a czasem słychać coś jak takie puste puknięcie, jakby strzelał powietrzem. W czym tkwi problem?