VVader Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Witam, coś zepsuło się w mojej replicę, ale nie mogę stwierdzić co. Sprawdziłem magazynek - podaje kulki, akumulator jest naładowany. Dźwięk jaki wydaje replika przy strzale jest taki sam. Co mogło się zepsuć? Może to być zapchana lufa? (ostatnio użyłem słabszych kulek. Wiem, że nie powinienem, ale nie zauważyłem, żeby jakoś odbiegały od normy), chociaż możliwe, że to właśnie to... Więc jeśli zapchała się lufa, to jak mogę sprawdzić czy jest tam kulka i ewentualnie jak ją wyciągnąć nie mając wyciora? Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 (edited) Hello, słuchaj musisz rozebrac replike do tego stanu zeby muc wyciągnac lufe. Jak ja wyciągniesz to popatrz do srodka czy przechodzi swiatło jezeli nie to lufa jest czyms zapchana a wyciagnac ja mozesz różnymi zeczami np jakims patykiem czym kolwiek co długie i twarde, żeby ci kolejna rzecz w srodku nie została mysle ze pomogłem :icon_smile:. Edited February 12, 2013 by Prokowal Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Powodow moze byc kilka. Na poczatek sprawdz lufe. Jesli lufa jest ok sprawdz czy kulki sa prawidlowo podawane to komory hopup. Podaj tez bardziej szczegolowy opis problemu, napisz jaka to replika. Quote Link to post Share on other sites
Ramzi Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Aby sprawdzić czy lufa jest zatkana, nie trzeba demontować repliki. Zaświeć latarką do komory hop-up. Tam którędy wchodzą kulki. Jeśli będzie widać światło od przodu..... Ale wątpię aby to było przyczyna. Jak lufa się zatka to dźwięk "wystrzału" jest inny. Możliwości jest wiele. Od za bardzo podkręconego hop-up do awarii w gearboxie. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Hello, słuchaj musisz rozebrac replike do tego stanu zeby muc wyciągnac lufe. Jak ja wyciągniesz to popatrz do srodka czy przechodzi swiatło(...) To aż trzeba replikę rozbierać, żeby sprawdzić prześwit lufy? Ciekawe. P.S: Pisz po Polsku. Quote Link to post Share on other sites
VVader Posted February 15, 2013 Author Report Share Posted February 15, 2013 Replika KWA LMT Defender 16, nie mogłem wcześniej odpowiedzieć, bo nie miałem niestety internetu :C. Chwilę po zadaniu pytania zauważyłem, że kulki nie wchodzą do repliki, chociaż magazynek podaje prawidłowo. Czym to może być spowodowane? Quote Link to post Share on other sites
VVader Posted February 15, 2013 Author Report Share Posted February 15, 2013 *Źle napisałem... Kulki wchodzą do repliki (przynajmniej do tej dziury, która znajduje się nad magazynkiem), ale replika ich nie wystrzeliwuje, dźwięk czasem jest normalny, a czasem słychać coś jak takie puste puknięcie, jakby strzelał powietrzem. W czym tkwi problem? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts