Scout_87 Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Witam, ostatnim czasu posypała mi się górna cześć body przy wejściu w konwersje. Czy ktoś może z Was kiedyś wyciągał i zna knif jak rozkłada się tego typu konwersje z G&P, by wymienić uppera? Przesyłam trochę fotek dla wtajemniczenia. Z ciekawości jeśli ktoś ma na zbyciu do sprzedania uppera ale wyłącznie z G&P to proszę kontakt. Jak wyciągnąć z konwersji zniszczoną część, po wyciągnięciu rury gazowej i zdemontowaniu muszki dalej ona trzyma się dobrze. Czy wykręca się tylko czy coś jeszcze trzyma. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Jeżeli masz już zdjętą muszkę i rurę gazową, to pozostają Ci jeszcze dwie rzeczy: 1. Odkręcić ten duży karbowany pierścień( może być zapieczony). Będziesz mógł zdjąć szyny. 2. Odkręcić wewnętrzny pierścień, najlepiej przy popmocy odpowiednio wyprofilowanego grubego pręta. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 A tu masz zdjęcie: Quote Link to post Share on other sites
Scout_87 Posted February 13, 2013 Author Report Share Posted February 13, 2013 Oki dziękuje za odpowiedź ale ja właśnie musiał bym to odkręcić od strony body a Ty masz odkręcone od strony konwersji. Od body tez mogę odkręcić? i tam dwa duże piny chyba po bokach nie będą blokować? tylko rura gazowa blokuje? Próbowałem tez na youtube poszukać ale nieznalzłem:( Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Jeżeli masz już odkęconą muszkę i rurę gazową i masz tylko samą lufe z szynami to odkręcasz tylko ten garbowany pierścień i szyny powoli się odsuwają od body a pierścień pozostaje w tym samym miejscu(te piny co widać to one ustalają pozycję szyn względem body). Dobiero jak się odkręci pierścień wenwnętrzny to będzie można wszystko zdjąć i zostanie samo body. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts