VVader Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Na wstępie chciałem przeprosić, za zakładanie kolejnego tematu, ale robię to, ponieważ w poprzednim źle sprecyzowałem problem. A polega on na tym: Kulki wchodzą do repliki (przynajmniej do tej dziury, która znajduje się nad magazynkiem), ale replika ich nie wystrzeliwuje, dźwięk czasem jest normalny, a czasem słychać coś jak takie puste puknięcie, jakby strzelał powietrzem. W czym może tkwić problem? Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Pewnie jest głodna i je zjada. A tak poważnie to zobacz czy nie masz pełnej lufy kulek :) Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 tak na serio to sobie komorę hu dobrze ustaw ;) Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 (edited) Może podkręciłeś za mocno hop-up? :c Edited February 15, 2013 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 albo grochem maga zasypał :) Quote Link to post Share on other sites
VVader Posted February 16, 2013 Author Report Share Posted February 16, 2013 A możliwe, że HU sam się przestawił? Bo ja nic w nim nie grzebałem. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 To pyknięcie jest bardzo mocno stłumione? Quote Link to post Share on other sites
VVader Posted February 16, 2013 Author Report Share Posted February 16, 2013 (edited) To pyknięcie jest bardzo mocno stłumione? Chodzi Ci o ten pusty dźwięk przy strzale, który czasem się pojawia? Tak, zupełnie nie ma strzału, słychać tylko takie puste puknięcie, jakby samo powietrze, jeśli chodzi o głośność tego dźwięku, to jest porównywalny z normalnym wystrzałem, tylko zupełnie inaczej brzmi i zazwyczaj replika strzela normalnie (chodzi mi o dźwięk), czasem tylko pojawia się ten dźwięk. Aaa... I jeszcze wyjąłem magazynek i spróbowałem strzelić, mając jedną kulkę już w replice, to ta kulka tylko lekko podskakuje przy strzale i zostaje w tej dziurce, przez którą kulki dostają się z magazynku do repliki. Edited February 16, 2013 by VVader Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Skręć hopa na minimum i sprawdź, chociaż podejrzewam, że replika wymaga już serwisu. Quote Link to post Share on other sites
VVader Posted February 16, 2013 Author Report Share Posted February 16, 2013 (edited) Skręć hopa na minimum i sprawdź, chociaż podejrzewam, że replika wymaga już serwisu. Napisałeś tą wypowiedź chyba minutę przed tym jak edytowałem, mógłbyś zerknąć na to co dopisałem do poprzedniego posta? Bo to chyba też ważna informacja. Aaa... I jeszcze jak mam dostać się do HU, w replice m16 KWA LMT? Od niedawna ją mam i za bardzo się na tym nie znam. Edited February 16, 2013 by VVader Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Panie, fizyka z pierwszych lat się kłania... I pomyślunek własny, bo wystarczy zatkać palcem otwór wlotowy. Komorę HU masz w wyrzutniku łusek, kręcisz w lewo - HU słabszy, w prawo - mocniejszy. Jakie kulki? Quote Link to post Share on other sites
VVader Posted February 16, 2013 Author Report Share Posted February 16, 2013 Panie, fizyka z pierwszych lat się kłania... I pomyślunek własny, bo wystarczy zatkać palcem otwór wlotowy. Komorę HU masz w wyrzutniku łusek, kręcisz w lewo - HU słabszy, w prawo - mocniejszy. Jakie kulki? 0.25g. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 nie chodzi o wagomiar tylko o jakość :P po 2 - może być tak, że hop sam się przestawił (ale mało prawdopodobne) 3 - jak na moje to komora się cofnęła i dysza blokuje podawanie kulek :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts