Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kominiarka (na lato)

Recommended Posts

Poczytałem trochę i nic niestety nie da mi takiej informacji jak porada praktyczna. Otóż szukam kominiarki na lato. Chodzi mi o coś jak najmniej ocieplającego a nawet ochładzającego twarz w gorące dni. Słyszałem że coolmax jest ok, ale czy aby nie ma czegoś jeszcze lepszego w przybliżonej cenie. Mowa tu o czarnej kominiarce, białe, wełniane worki z Django nie wchodzą w grę:) Prośba o sprawdzone porady.

Za dużo materiału. Miałem chustę i jak się nawarstwiło to marnie przepuszczało powietrze. Dodatkowo nie wydaje mi się to być bardziej wygodne przy hełmie. A jednak potrzebuję czegoś mniej potnego bo mam tendencję szybkiej cyrkulacji wody w organizmie :P

Sprawdzę tego coolmaxa gdzieś w marcu. Pewnie wyjdzie na to, że ani to lepsze ani gorsze od innych oznaczonych jako posiadające mikrokanaliki i jony srebra. Ale przy takiej kwocie i bez konkretów w temacie podejmę się próby.

@Up, właśnie tego samego używam i nie mam problemu z tym, że jak się nawarstwi to jest mi za gorąco. Do hełmu też nie problem założyć, możesz naciągnąć sobie na głowę i zrobić z tego kominiarkę albo i nawet czapkę, jest wiele możliwości :icon_biggrin: Pragnę też poinformować, że kolor rzeczywisty nie jest taki jak na zdjęciu, jest to poprawny odcień Coyote Brown i w sumie jest nawet widoczne na moim awatarze (na profilu mam zdjęcie w większym rozmiarze więc jakbyś chciał zobaczyć to śmiało proszę, mogę nawet wykonać kilka zdjęć poglądowych). Jednak faktem jest to, że czasem taka szalokominiarka sprawia wrażenie, jakby to był napletek, a nasza głowa wiadomą częścią ;) Jak ktoś jest ch... z charakteru to rzecz polecana, a zarzucę sobie żartem.

Edited by WszystkoZajęte
  • 2 months later...

Sprawdzę tego coolmaxa gdzieś w marcu. Pewnie wyjdzie na to, że ani to lepsze ani gorsze od innych oznaczonych jako posiadające mikrokanaliki i jony srebra. Ale przy takiej kwocie i bez konkretów w temacie podejmę się próby.

Czy sprawdziłeś tego coolmaxa. Napisz jak się sprawuje, ewentualnie co wybrałeś innego.