Werwolf_45 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Witajcie, chciałbym się dowiedzieć od Was, doświadczonych graczy Airsoftu, czy lepiej kupić mundur w jednolitym kolorze (maskowaniu) lub próbować mieszać różne kolory. Planuję zakupić kurtkę Splintertarn i spodnie Olive: http://armyworld.pl/product-pol-2569-Spodnie-Bojowki-Wojskowe-Belgijskie-Nyco-Oliv-Oryginal-Demobil.html http://www.vest.pl/product-pol-2021-Kurtka-typu-Anorak-SPLINTERTARN.html Czy takie połączenie będzie dobrze wyglądać i czy takie połączenie będzie choć trochę maskować? Pozdrawiam Werwolf45 :) Link to post Share on other sites
Turas Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Oczywiście, że możesz mieszać kolory/kamuflaże. To czy będzie dobrze wyglądać pytaj siebie. Jeśli Tobie się to podoba to możesz kupić. Co do maskowania - zależy od terenu w jakim będziesz grał - spodnie w lesie na pewno będą trochę maskować, nie wiem czy zieleń na kurtce będzie odpowiadać zieleni w lesie i nawet w to powątpiewam. Ale ukryje Cię na pewno bardziej niż jeansy i czerwona koszulka :) Jeśli należysz do jakiegoś oddziału to uwzględnij to czy nie chcecie ujednolicić mundurów, albo popytaj kolegów z którymi się strzelasz jeśli nie masz teamu. Pomyśl nad tym, że możesz do jakiegoś dołączyć, a tam mundury przeważnie są jednolite. Pomyśl także nad tym, czy nie chcesz rekonstruować jakiejś jednostki/wojska. Zastanów się dobrze nad tym, ograniczysz późniejsze koszty ew. zmiany kamuflażu. Mi osobiście się to połączenie nie podoba, ale to tylko moje zdanie. Jeśli Tobie to się podoba to nikt nic do tego nie ma :) Chyba, że jak mówiłem oddział przewiduje jednolity kamuflaż. Sam osobiście mieszam kolory/kamuflaże, zwłaszcza, że mam ich kilka :P Link to post Share on other sites
Werwolf_45 Posted February 17, 2013 Author Report Share Posted February 17, 2013 Wielkie dzięki za odpowiedź :) Prawdopodobnie będę kupował teraz na wiosnę flecktarna. Splintertarn bardzo mi się podoba, więc z niego nie zrezygnuję, pewnie będę planował kupić całe umundurowanie (splintertarn) na zimę. Wydaje mi się że kolorystyka splintera będzie dobrze maskować w śniegu na początku zimy :) Dzięki za odpowiedź, Werwolf45 Link to post Share on other sites
marcin_d Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Wiesz, śnieg jest biały - są inne maskałaty dedykowane na takie warunki. Link to post Share on other sites
Turas Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 No na zimę nie bardzo niestety. Na zimę jest dobry np. UCP, albo coś typowo ciemnego na tle drzew czy krzaków. Wbrew pozorom czarny na zimę też jest dobry. Na ostatniej zimowej strzelance kumple jak mnie zobaczyli całego na czarno to się śmiali, że na pewno nie będę widoczny. No i jakoś nikt mnie nie zobaczył :P Oczywiście możesz spróbować nikt Ci nie broni :) Radziłbym też poszukać tego kamuflażu od lepszej firmy niż mil-tec :) Link to post Share on other sites
MrStone Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Jeśli zamierzasz kupić mundur w maskowaniu flectarn, to mogę Ci polecić używane mundury z Niemiec. Oprócz tego, że są używane wyglądają porządnie. Duży plus, że za 30-40zł możesz na allegro dorwać komplet spodnie+koszula+kurtka. Słyszałem, że flectarn dobrze spisuje się w naszym klimacie wiosną i wczesną jesienią. Co do innych camo się nie wypowiem, bo na razie wystarczy mi ten i jakaś biała tunika na śnieg. Link to post Share on other sites
Dziećka Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 (edited) Nie jestem pewien, ale jakiś czas temu chyba widziałem identyczną kurtkę w splinterze w okolicy stówki. Nie jestem pewien, ale jakiś czas temu chyba widziałem identyczną kurtkę w splinterze w okolicy stówki. Latem w niej raczej nie pobiegasz. Lepiej poszukaj BDU w splinterze (aczkolwiek ciężko znaleźć). Edited February 17, 2013 by Dziećka Link to post Share on other sites
Mati86 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Koniecznie z kapturem ? Nowe bluzy maskujące Splintertarn po 135 zł na allegro lub nesfot.pl Spodnie fajne, też sobie takie poszukam. Chcesz wyglądać współcześnie czy ww2 ? Link to post Share on other sites
johny13 Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 splintel jest dobry na bezsniezna zime Link to post Share on other sites
Werwolf_45 Posted March 1, 2013 Author Report Share Posted March 1, 2013 Siemka! Dzięki za komentararze :) Zdecydowałem się jednak na zakup mundur Flecktarn. Link to post Share on other sites
Recommended Posts