szkielecik20 Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Witam. Mam zamiar zacząć zabawę z ASG repliką H&K G36C (JG608) i teraz pytania: :icon_biggrin: - czy można grać ta repliką w budynkach oraz w lesie? - czy rozsądna jest cena 455 zł i brać osobiście ze sklepu ballistic.pl? - czy się nie rozpadnie po pierwszej strzelance? - czy na baterii, która jest w zestawie można trochę pograć, czy się bardziej opłaca kupić inną? - oraz jakiej wagi kulki będą do niej najlepsze? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Lucky777 Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 1. Raczej tak, zależy jakie zasady u was obowiązują. 2. Lepiej kup na taiwangun.pl albo gunfire nawet jest tam teraz promocja http://gunfire.pl/product-pol-1152189535-Replika-karabinu-szturmowego-JG608.html 3. Nie rozpadnie się, jest to jedna z lepszych replik w tym przedziale cenowym i spokojnie powinna wytrzymać normalne użytkowanie. 4. Jeśli będziesz ją odpowiednio użytkował powinna wytrzymać kilka miesięcy a jak użytkować pakiety Ni-MH poczytaj w internecie najlepiej na elektrodzie czy forach modelarskich. Dodam tylko że tego typu baterie szybko się rozładowują w niskich temperaturach tak więc teraz możesz długo na niej nie postrzelać. 5. 0.20, 0.23, 0.25 im cięższe tym lepsze skupienie ale mniejszy zasięg, co do firmy to najlepiej PJ. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Tia, PeJoty najlepiej... G&G, Madbull, Guarder 0.23/0.25g. I nieprawda, że im cięższe, tym mniejszy zasięg. Quote Link to post Share on other sites
Lucky777 Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Tia, PeJoty najlepiej... Miałem na myśli stosunek ceny do jakości, nie widzę sensu żeby na początku kupować 2 razy droższe markowe kulki. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 (edited) No tak, cena mała to i jakość niska. Dobre do siania na ślepo, nawet "po kulkach" ciężko jest nimi strzelać. A czemu nie już na początku nie kupować czegoś, co jest droższe ale dużo lepsze, jeżeli nas stać? Raczej wysoka jakość zachęca, nie niska. Chyba, że jestem jakiś "inszy". Edited February 20, 2013 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 (edited) PeJoty to ja dla kota kupuję do zabawy, a nie pakuję do repliki (no może oprócz AGM 003). Nie ma sensu "oszczędzać" 10zł na kulkach. Edited February 20, 2013 by proteziaksaspl Quote Link to post Share on other sites
Cichy112 Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Stosunek ceny do jakości... to ja bym rocketsy polecił, bo w tej samej cenie/tańsze od PJtów, a o niebo lepsze skupienie... Ale tak czy siak, na obecną chwilę G&G i MadBulle to najlepsze co może być. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts