Radius Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Witam, czaję się ostatnio na jakiegoś AEG'a (jeszcze nie zacząłem przygody z ASG, dopiero zaczynam, w drugiej połowie marca). Najbardziej podoba mi się replika: http://gunfire.pl/product-pol-1152189535-Replika-karabinu-szturmowego-JG608.html Chciałem zapytać, czy warto ją kupić, gdzie i jakich kulek używać. Do tego chciałbym kupić gogle (GOGLE podkreślam nie OKULARY [mam mniejszą głowę, więc wolę gogle]) Wiem, że nie należy oszczędzać na ochronie oczu, lecz zbyt dużego budżetu nie mam (coś niewiele ponad 500 zł). Najbardziej mi się podobają gogle: http://gunfire.pl/product-pol-1152198251-Gogle-taktyczne-z-siatka.html oraz http://gunfire.pl/product-pol-1152198248-Gogle-taktyczne-z-siatka.html Od razu mówię, że mam zamiar "walczyć" w terenie leśnym, więc nie wiem czy opłaca się kupić gogle z siatką czy bez. Jeśli jest już taki temat, który został "rozwiązany", to prosiłbym o podanie do niego linka, oraz zamknięcie tego tematu i przeniesienie go do kosza. Dziękuję, Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Gogle z siatka = odłamek w oku. Kup lepiej Uvexy I-vo lub gogle Bolle Defender (na Armyworld za 60zł) Quote Link to post Share on other sites
Megakarolus Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 powiem ci że replike rewelacje...zapie*dala jak leci i zadnych problemow nie ma...na temat googli wypowiadac sie niebede bo niewiem ;/ Quote Link to post Share on other sites
betoVen Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 (edited) Replika kultowa w niektórych kręgach. Za tą cenę jedna z ciekawszych. Gogle z siatką? Nigdy w życiu. Postów, tematów, artykułów było o tym bez liku. Mała głowa nie oznacza konieczności używania gogli. Jak MarekMac już pisał - Uvex I-vo są idealne na początek przygody z AS, a i w późniejszym stadium zabawy całkiem dobrze się sprawują. Jeśli chcesz koniecznie gogle, to spokojnie można kupić używane ess'y na allegro. Ceny od 30 do 60 zł - tylko trzeba sprawdzić stan szybek. Edited February 21, 2013 by betoVen Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Co do repliki - bardzo dobra - wymień gumkę HU na zieloną G&G i będziesz zadowolony. Pomyśl jeszcze nad tym. Jest to rebrandowane JG. Czyli robi je JG, ale ponoć jest lepsza kontrola jakości podczas produkcji i składania przez gunfire. Składa się do to tego, ze masz 2 lata gwarancji, a nie rok i moim zdaniem ładniejszy korpus :) Quote Link to post Share on other sites
Radius Posted February 22, 2013 Author Report Share Posted February 22, 2013 Ok, jednak kupuję okulary (http://gunfire.pl/product-pol-1152192072-Okulary-ochronne-zolte.html) I pytanko: jakie kulki? Korci mnie na 4000 szt. Gunfire Rockets, za które zapłacę razem 27,48 zł (dokładne wyliczenia xD). Quote Link to post Share on other sites
OldWolf86 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Te kulki nie są bardzo dobrej jakości ale jak najbardziej nadają sie do tej repliki. Sam takie używałem w takiej giecie. Quote Link to post Share on other sites
Radius Posted February 22, 2013 Author Report Share Posted February 22, 2013 Czyli używając ich do tej repliki nie powinienem mieć problemów? :> Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Niby nie. Ja polecam Ci G&G 0.25 - fakt droższe i to sporo, ale jakość o niebo lepsza, będziesz miał lepsze skupienie i możliwe, że zasięg skuteczny o 2-3 metry jak nie więcej :) Quote Link to post Share on other sites
OldWolf86 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Tak tutaj się zgodzę, ale od początku używałem tych kulek i nigdy nie miałem ani jednej zacinki. Co do G&G naprawde są o niebo lepsze, kupiłem raz z ciekawości i osiągi sie znacznie poprawiły. Quote Link to post Share on other sites
Radius Posted February 22, 2013 Author Report Share Posted February 22, 2013 (edited) Rozumiem, wielkie dzięki za pomoc :icon_smile: A co w związku z okularami? Edited February 22, 2013 by Radius Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 http://gunfire.pl/search.php?text=i-vo&cat= wybierz sobie kolor oprawki :D Polecałbym szkła bezbarwne - w budynkach, jak i wieczorem będziesz coś widział bo przyciemniane oprawki przeszkadzają jak jest ciemniej - nic nie widzisz :P Choć ja na takie okazje, latem mam zawsze dwie pary okularów - przeciwsłoneczne (nadal ochronne) i bezbarwne :) Jak jest wolna gotówka to przydatny patent :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Nie kupuj uvexów w gunfire.. na allegro znajdziesz taniej. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Fakt - podałem link bo znajdzie wszystkie opcje I-vo w jednym miejscu. Więc jak się zdecydujesz to szukaj gdzieś indziej - będzie taniej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts