vercy Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Moje wysłużone 10 letnie podróbki "Dżangli" oficjalnie pożegnały się z życiem. Podeszwa odpada już w każdym miejscu, i żadne gwoździe i kleje już jej nie pomogą. W dodatku na przestrzeni ostatnich 10 lat moja sytuacja budżetowa zmieniła się z budżetu licealisty ciułającego na byle piwo, nie mówiąc już o AEG-u, w poważną nadwyżke pozostająca po opłaceniu kosztów posiadania rodziny, mieszkania, rachunków, samochodu itp. Oficjalnie stać mnie na nowe buty :D, choc dopiero niedawno to do mnie dotarło. Pytanie gdzie? Gdzie się dzisiaj kupuje buty na najbliższe 10 lat? Interesuje mnie ten sam model, nie musi mieć certyfikatu pro-elo-oryginalności. Chcę kupić porzadne wojskowe kamasze w kolorze zielonym wykonane w 50% z Corduro-brezentu i 50% z gumo-nibyskóry + podeszwa. Ale takie co to sie nie rozpadną na pierwszej przemaszerowanej długosci równika. Drodzy forumowicze, polecajcie sklepy, zawartości waszych szaf i inne źródła pozyskania cennego obuwia, żebym nie musiał jak ten ciul dryptać na strzelanki w cwelkach lub w adidaskach. Quote Link to post Share on other sites
HaardRock Posted April 12, 2013 Report Share Posted April 12, 2013 Nie chciałem zakładać nowego tematu więc pisze tu. Który buty wybrać? Rocky? http://www.gromtrade.pl/product-pol-485-Buty-Rocky-Gore-tex.html Czy Mil-Tec Jungle? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3151002880&ars_source=ars&ars_socket_id=9&ars_rule_id=114 Quote Link to post Share on other sites
mich2000 Posted April 12, 2013 Report Share Posted April 12, 2013 (edited) Zdecydowanie Rocky z tych 2 par, z tym że rocky jest na goretexie. Jak dla mnie buty pustynne i goretex to bzdura. Edited April 12, 2013 by mich2000 Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 12, 2013 Report Share Posted April 12, 2013 To, że mają piaskowy kolor to jeszcze nie znaczy, że są butami pustynnymi. Akurat taka jest przepisowa barwa obuwia do ACU. Quote Link to post Share on other sites
HaardRock Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 A dostane jakieś inne jungle boots w tej cenie ale które mają rozmiar 43zł? Zależy mi na tym aby miały gore-tex albo były ciężko przemakalne. Chciałbym też aby wyglądały podobnie to tych. Pozdrawiam Dominik Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Chłopie - zdecyduj się. Albo jungle boots, które w założeniu są na DŻUNGLOWE warunki wysokiej wilgotności, czyli szybko namakają i szybko schną, albo buty, które będą miały membranę. Quote Link to post Share on other sites
HaardRock Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Zdecydowałem się na Belleville 790 G Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts