Wonziu Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Mógłby mnie ktoś poratować (najlepiej dodatkowo jakieś zdjęcia) jak rozebrać cm.028. Głównie chodzi mi o sciągnięcie łoża i nakładki bo chciałbym wymienić na drewno lecz nie wiem jak to sciągnąć. Tak jak pisałem - mile widziane zdjęcia. Z góry dziękuje za pomoc. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Z boku szczerbinki masz dźwigienkę. Pobaw się nią. Później próbuj używać trochę siły i się nie bój, nic nie uszkodzisz. Link to post Share on other sites
Wonziu Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 No właśnie w tym miejscu mi przystawiło. Wyciągnąłem ten bolec/dźwignie i nakładka wyciąga się z jednej strony (od strony szczerbinki) a w drugiej części jest zaczepiona i własnie boje się, że pęknie jak mocniej pociągnę. I jeszcze jak sciągnąć łoże? Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Wyciągnąłeś? Nie obróciłeś tak, żeby dźwigienka byław górze? Łoże ściągniesz po zdjęciu kolanka gazowego. Link to post Share on other sites
Wonziu Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Dźwigni nie dało się obrócić więc musiałem ją wykręcić. (pewnie by się dało z poluzowaniem śrubki) Link to post Share on other sites
Wonziu Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Ok, już sobie ze wszystkim poradziłem. Trzeba odkręcić kolanko gazowe od lufy, potem się wszystko odsuwa i ładnie schodzi. Dzięki za pomoc. Link to post Share on other sites
Recommended Posts