Cebusklb Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Ogólnie sytuacja wygląda następująco.. Po dzisiejszym strzelaniu, a właściwie w trakcie, coś mojego Glocka zabolało.. Mianowicie chodzi mi o to, że zamiast uwolnienia porcji gazu, powodując prawidłowy cykl zamka, załadowania nowej kulki i uśmiechu na mojej twarzy, słychać dziwne "pyk"..Tak gdyby było uwalniane tylko troszkę gazu.. Nic bym sobie raczej z tego nie zrobił, gdyby się to nie powtarzało za każdym razem... Ciągnę za zamek, następnie za spust i zamiast strzału, słyszę ten irytujący dźwięk "pyk".. I tutaj zachodzi moje pytanie.. Co to może być... ? Czym to jest spowodowane.. ? Jak to naprawić, o ile w ogóle się da i czy zdarzyło się to większej ilości użytkowników "KP-03".. ? Pozdrawiam Cebus Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Sprawdź zbijak zaworu. Quote Link to post Share on other sites
Cebusklb Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Sprawdź zbijak zaworu. Otóż, sprawdzałem go i wygląda normalnie.. Strzelałem z niego wczoraj i wszystko działało bezproblemowo... Dlatego troszkę się dziwie, że ni stąd ni zowąd nagle przestał działać... Btw. przepraszam za swoją niewiedzę, ale jest to moja pierwsza replika Glocka i nie za bardzo wiem, jak powinien wyglądać on w stanie dziewiczym.. Z tego co widzę jednak, wydaje mi się, że tak jak by zbijak nie do końca "wbijał" się w kowadełko.. Jakieś pomysły odnośnie naprawy.. ? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 (edited) Co masz na myśli mówiąc kowadełko? Podaj numer części: https://lh6.googleusercontent.com/-fiUYq-C2c6s/USklJbrrkiI/AAAAAAAAJ8I/1z6DifFPSRM/s0/Glock17_TM.jpg Edited February 23, 2013 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Cebusklb Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Kowadełko - ten pierdolnik, w który uderza zbijak i uwalnia gaz.. (G26-65) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Ah, górny zawór. Co do zbijaka (G17-23) - u mnie wygląda to tak, odpowiednio na napiętym i zrzuconym kurku: Quote Link to post Share on other sites
Cebusklb Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Z tego co widzę, to przy napięciu kurka zbijak Ci nie wystaje.. Mam racje..?? Po za tym przy zrzuconym kurku wygląda to identycznie jak na zdjęciu poglądowym.. Więc teraz się lekko podłamałem, bo kompletnie nie wiem co to może być, bo wygląda na to, że wszystko u mnie ze zbijakiem w porządku.. Co do zdjęć, to dzięki wielkie za podesłanie.. :) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Masz racje, kurek nie wystaje i nie powinien wystawać przy napiętym kurku. Ja bym rozebrał i złożył ponownie cały zespół kurka, przy okazji sprawdzając, czy aby na pewno zbijak nie jest pęknięty - a to częsta przypadłość KJW. Quote Link to post Share on other sites
Cebusklb Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Najwyraźniej tak zrobię.. Choć jak wcisnę zbijak do końca to i tak słyszę to irytujące "pyk".. Więc zielonego pojęcia nie mam, co mu dolega.. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Tu już potrzeba Dextera :P Quote Link to post Share on other sites
Cebusklb Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Twoje przypuszczenia odnośnie pękniętego zbijaka się potwierdziły.. Po rozebraniu tego ustrojstwa wypadły dwa małe kawałki metalu.. Tak więc zostało mi jedynie zainwestować w nowy zbijak.. Dzięki wielkie za pomoc.. Pozdrawiam Cebus.. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Dałbyś radę zarzucić fotą, pokazującą jak pęka ten zbijak? Quote Link to post Share on other sites
Cebusklb Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Niestety, ale te dwa małe i bezwartościowe kawałeczki metalu poszły już na śmietnik.. W każdym razie teraz już wiem, że na 100% muszę zakupić i zamontować nowy zbijak.. Być może ten posłuży mi troszkę dłużej.. Quote Link to post Share on other sites
camilo3 Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Przepraszam za odświeżenie tematu , ale zakładanie nowego nie ma sensu. Nabyłem ostatnio wyżej wymienionego glocka i mam problem, pluje kulkami na 10 cm , zerowa szczelność głowicy z cylindrem. I tu moje pytanie gdzie nabyć jakiś zamiennik i co będzie pasować ? Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 18, 2013 Report Share Posted July 18, 2013 Rozciąg głowice w ciepłej wodzie i zobacz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts