Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Glock 23 (KP-03) KJW problem..

Recommended Posts

Ogólnie sytuacja wygląda następująco..

Po dzisiejszym strzelaniu, a właściwie w trakcie, coś mojego Glocka zabolało.. Mianowicie chodzi mi o to, że zamiast uwolnienia porcji gazu, powodując prawidłowy cykl zamka, załadowania nowej kulki i uśmiechu na mojej twarzy, słychać dziwne "pyk"..Tak gdyby było uwalniane tylko troszkę gazu.. Nic bym sobie raczej z tego nie zrobił, gdyby się to nie powtarzało za każdym razem... Ciągnę za zamek, następnie za spust i zamiast strzału, słyszę ten irytujący dźwięk "pyk"..

I tutaj zachodzi moje pytanie.. Co to może być... ? Czym to jest spowodowane.. ? Jak to naprawić, o ile w ogóle się da i czy zdarzyło się to większej ilości użytkowników "KP-03".. ?

Pozdrawiam

Cebus

Sprawdź zbijak zaworu.

Otóż, sprawdzałem go i wygląda normalnie.. Strzelałem z niego wczoraj i wszystko działało bezproblemowo... Dlatego troszkę się dziwie, że ni stąd ni zowąd nagle przestał działać...

Btw. przepraszam za swoją niewiedzę, ale jest to moja pierwsza replika Glocka i nie za bardzo wiem, jak powinien wyglądać on w stanie dziewiczym.. Z tego co widzę jednak, wydaje mi się, że tak jak by zbijak nie do końca "wbijał" się w kowadełko.. Jakieś pomysły odnośnie naprawy.. ?

Z tego co widzę, to przy napięciu kurka zbijak Ci nie wystaje.. Mam racje..?? Po za tym przy zrzuconym kurku wygląda to identycznie jak na zdjęciu poglądowym.. Więc teraz się lekko podłamałem, bo kompletnie nie wiem co to może być, bo wygląda na to, że wszystko u mnie ze zbijakiem w porządku..

Co do zdjęć, to dzięki wielkie za podesłanie.. :)

• 4 months later...

Przepraszam za odświeżenie tematu , ale zakładanie nowego nie ma sensu. Nabyłem ostatnio wyżej wymienionego glocka i mam problem, pluje kulkami na 10 cm , zerowa szczelność głowicy z cylindrem. I tu moje pytanie gdzie nabyć jakiś zamiennik i co będzie pasować ?