ciety Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Witam, mój sztajer pluł kulkami, i jego fpsy jednoznacznie z wcześniejszym problemem spadły niesamowicie. Więc polecono mi zakupić uszczelnioną dyszę, bo przy wyciągnięciu 470fps tylko to i silnik zostało stockowe. Więc zakupiłem uszczelnioną dyszę, rozebrałem gearboxa, okazało się że dysza jest ZA CIASNA i trzeba bardzo mocno ją wpychać. Po złożeniu gb ze stockową dyszą (bo tej ultimate chyba by nie ruszyło nawet), na trybie safe gdy chcę podłączyć baterie pojawiają się iskry we wtyczkach, a replika strzela (na safe!). Dodam, że gdy miałem złożonego gearboxa w rękach i strzeliłęm, przy tych 2 blaszkach też raz czy dwa pojawiły się iskry. Co robić? Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 2 blaszkasz ? masz na mysli styki? Mosfet moglby zalatwic sprawe. Quote Link to post Share on other sites
ciety Posted February 24, 2013 Author Report Share Posted February 24, 2013 Nie wiem dokładnie czy to są styki, chodzi o miejsce przwodu prądu ze "spustowej" blaszki do tych 2 małych blaszek, które wywołują single i auto Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 No to sa styki. Mosfet zalatwi sprawe. Jakiej batki uzywaz? pewnie 11,1 wiec predzej czy pozniej te styki ci sie przepala i bedziesz musial nowe kupic. Wiec lepiej za wczasu kupic mosfet. Quote Link to post Share on other sites
ciety Posted February 24, 2013 Author Report Share Posted February 24, 2013 7.4 kolego używam Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Zwarcie lub masz ciągły styk blaszek z kostką stykową, czego nie powinno być. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts