Szacho Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Zaczęło się prawdopodobnie dziś, po ścieraniu farby. Problem polega na tym, że nie mogę przełączyć selektora na trym semi. Czuć opór i za nic ten selektor nie zejdzie na dół... Nie mam doświadczenia z kałachami. To mój pierwszy i nie wiem jak go rozłożyć i naprawić. Jeśli już coś takiego było na forum to przepraszam, ale szukałem i nie znalazłem. Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Siemasz. Możliwe, że kable zblokowały gdzieś selektory i listwę. Wyjmij GB, ułóż kable odpowiednio i spróbuj jeszcze raz. Jeśli rozbierałeś coś wcześniej i zdejmowałeś płytki selektora ( te po prawej stronie) możliwe, że źle je "zgrałeś ze sobą". Wyjmij GB i sprawdź obie rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
Szacho Posted February 28, 2013 Author Report Share Posted February 28, 2013 (edited) No właśnie problem z tym ,że jestem zielony jeśli chodzi o rozkładanie akm. Mógłbym prosić o jakąś prostą instrukcję jak to zrobić? EDIT: Rozłożyłem jak tylko mogłem i zauważyłem: wraz z przełączaniem trybu ognia delikatnie porusza się cały gearbox i mimo ,że nie ma czasem w jakiejś pozycji gearboxa (po przesunięciu go) oporu przy przełączaniu na semi to dalej na semi jest full auto. Edited February 28, 2013 by Szacho Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Odezwij się do mnie na PW, nie będziemy zaśmiecać forum. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts