PlanB Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Witam. Mam problem. Chciałbym usztywnić lufę w tej replice : http://gunfire.pl/product-pol-1152191813-Replika-karabinu-JG0938.html , dokładnie na tym zdjęciu widać gdzie chciałbym ją usztywnić. Posiadacze tej repliki dobrze wiedzą że lufa nie ma żadnego usztywnienia i lata jak żyd po pustym sklepie. Ciężar też jest tylko skupiony na imitacji bloku gazowego który czasami lubi się pogniewać i ułamać. I chciałbym tego uniknąć. Widziałem kiedyś na forum że ktoś zrobił coś takiego ale niestety nie odnalazłem tego zdjęcia i tej osoby. A więc nasuwa mi się pytanie. Czy ma ktoś pomysł jak to usztywnić? Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Zapewne tego szukasz: Wrzucam tutaj, bo tu chyba najbardziej pasuje, najwyżej poproszę moda o wydzielenie wątku :icon_wink: Dostałem ostatnio w swoje ręce G36 w opłakanym stanie - niesprawny GB, złamany blok gazowy, urwana rączka przeładowania, etc, etc. Jako, że lubię czasem pomajsterkować, a nie lubię natomiast niepotrzebnie wydawać kasy (musiałbym wydać drugie tyle, co na samą replikę), postanowiłem doprowadzić ją do stanu używalności za pomocą tego, co znalazłem w domu. Oto wyniki. Blok gazowy (do ew pomalowania): Stabilizator lufy/chwytu przedniego (przy okazji zabezpiecza blok gazowy): Rączka przeładowania (jeszcze przed malowaniem): W razie potrzeby mogę się bardziej rozpisać - narzędzia, materiały, sposób etc. Ale post raczej ma na celu pokazanie, że się da - tanio, skutecznie i estetycznie (no, w miarę) Link to post Share on other sites
PlanB Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 (edited) Wiciok, po prostu wielkie dzięki. Temat raczej do zamknięcia : ) Edited March 3, 2013 by PlanB Link to post Share on other sites
Recommended Posts