bojopz Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Witajcie. Chciałbym sobie w najbliższym czasie zakupić replikę hełmu MICH 2000 oraz do tego pokrowiec polskiej pantery. I teraz pytanie jaki pokrowiec bo są dwa rodzaje wz. 2005 oraz wz. 93. A może inny hełm (koniecznie ma być pod panterę). I na koniec jeszcze się spytam: mam możliwość kupienia polskiego hełmu z kevlarem ale waży on 1.3kg - czy po długim czasie latania z nim nie odpadnie mi łeb? W sumie nie powinien, skoro nasi żołnierzy go użytkują, ale z drugiej strony w plastikowych replikach średnia waga wynosi około 0,6kg tak więc o prawie polowe mniej więc i jakoś różnica po długotrwałym użytkowaniu w wygodzie powinna być. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 http://miwomilitary....6.MIWO-MILITARY Nic ci nie odpadnie. Jeszcze jedno - MICH (ACH) to coś innego niż PASGT... Najlepiej daj link do tego co kupiłeś, bo mam dziwne wrażenie, że chodzi ci o kopię PASGT, nie MICHa... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts