BlackSnake Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Mam problem ze swoim w.w Ak cm 0.28 a tactical. Problem wygląda następująco: Na początku wszystko było dobrze, posiadam nową replikę oraz baterię Ni-Cd 1200 mAh 8.4 V. Sprzęt spisywał się bardzo dobrze ale do czasu. Ostatnio bateria padła dość szybko na strzelance, co nigdy wcześniej się nie zdarzało. Po powrocie do domu, rozładowałem baterię do 7 V, na następny dzień naładowałem ponownie ( 4 godziny, ładowarka 300 mAh) i ledwo rusza cały mechanizm. Słychać straszny opór w środku repliki i po ponownym naciśnięciu spustu dopiero pada strzał. Co może być grane? Moim zdaniem bateria ale czy to mogło by być coś w gearboxie? Baterię po każdej strzelance rozładowywałem do 7 V i przed imprezą ładowałem. Co mogło się stać? Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Kup dobrą łądowarkę mikroprocesorową np. imax b6 i jakieś lipo o napięciu 7,4 v zobaczysz ogromną różnicę w szybkostrzelności. Najlepiej jak weźmiesz coś od Turningy. Dla bezpieczeństwa kup miernik napięcia. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Baterię po każdej strzelance rozładowywałem do 7 V i przed imprezą ładowałem.? Ni-Cd to się rozładowuje przed każdym ładowaniem. Jeżeli to pakiet z zestawu to tu żywotność jest loterią . Jeżeli ładowanie IMax nie pomoże do napięcia 10,5V prądem np 0,30A to trzeba kupić nowy pakiet. Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Tak jak wyżej- stockowe baterie to loteria. Koledze trzyma już 3 rok, mi pociągnęła 4 miesiące. Warto zmienić baterie na Li - po a jak nie masz pieniędzy to kup na gunfire czy gdzieś jakąś baterię 8,4 V /9,6 V :) Quote Link to post Share on other sites
BlackSnake Posted March 12, 2013 Author Report Share Posted March 12, 2013 Już wszystko w porządku, o dziwo, problemem nie była bateria. Dochodziło do zwarcia w silniku, czasami łączyło a czasami nie, wszystko już naprawione, dziękuje za starania. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts