baker13 Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Witam! 1 marca zakupiłem replikę M4A1 KWA ze zbrojowni. Dziś byłem na pierwszej strzelance. I co się okazuje, pierwsze oddane strzały padały na odległość ok. 25m po czym kulka gwałtownie spadała w dół. Zdarzało się, że kulka wypadała z lufy i spadała 5m dalej. Po próbach regulacji hopki nic nie udało się poprawić. Ciężko pracowałem, żeby uzbierać pieniądze na ten karabin. Kupiłem go z myślą solidnej bazy pod tuning. bo z tego co przeczytałem niewielkimi siłami można uzyskać w tej replice fajne osiągi. aaa używam baterii Li-Po 7,4. Macie jakiś pomysły co do rozwiązania mojego problemu? Ponieważ zasięg maksymalny wynoszący 30 m to trochę mało.... Replika posiada 12 miesięcy gwarancji, czy wysłanie jej do serwisu gwarancyjnego będzie najlepszym pomysłem? Proszę was doświadczonych o radę. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Dzisiaj bylo dosyc zimno moze to wina temp. gumka zmarzla i nie podkrecala. jak masz mozliwosc to postrzelaj z okna:) Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 wyciągnij lufe weź miseczke z ciepła woda i płynem do naczyć wykąp ją porzadnie potem dokładnei wypłucz. Moze to resztki smaru na gumce. jeśli dalej bedzie źle moze cos jest nei tak z hu i nie włozyli dystansera miałem taką akcje kiedys z g&g Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Mi stockowa gumka KWA zamarzała na mrozie. Puść serie z okna jeśli masz taką możlwość, ale porządną serię a nie 3 strzałowy burst. U mnie pomagało. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Tak jak poprzednicy mówią, gumka po prostu przymarzła. Quote Link to post Share on other sites
Dymitr Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Zamarznieta gumka, też tak miałem w m4a1 KWA. Zamarznieta gumka, też tak miałem w m4a1 KWA. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts